Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

OMV: O decizie privitoare la Nabucco va fi luata la mijlocul acestui an

OMV: O decizie privitoare la Nabucco va fi luata la mijlocul acestui an


Nabucco reprezinta pentru OMV doar un mijloc pentru transportul gazelor din Marea Neagra si nu se afla printre prioritatile strategice ale acestei companii, a anuntat Gerhard Roiss, directorul general OMV.

Consortiul care dezvolta uriasul zacamant Shah Deniz urmeaza sa aleaga intre Nabucco si proiectul rival TAP, iar aceasta decizie va hotari ruta utilizata pentru transportul gazelor naturale din Azerbaidjan in Europa. Potrivit lui Gerhard Roiss, o decizie in acest sens va fi luata la mijlocul anului, informeaza APA, conform Agerpres.

Seful OMV a mai spus ca grupul austriac va prelua participatia detinuta de partenerul german RWE la Nabucco. "Suntem pregatiti sa preluam aceasta participatie", a spus Roiss, adaugand ca firmele ce compun consortiul Shah Deniz si-au manifestat intentia de a prelua un pachet de pana la 50% din actiunile proiectului Nabucco.

Proiectul Nabucco este dezvoltat de consortiul Nabucco Gas Pipeline International, din care fac parte companiile Transgaz Medias, OMV (Austria), MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria), Botas (Turcia) si RWE (Germania).

In luna februarie a anului trecut, ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL), o subsidiara a ExxonMobil Corporation, si OMV Petrom SA au anuntat o descoperire semnificativa de gaze naturale la sonda Domino -1, situata in blocul Neptun. Potrivit OMV, Sonda Domino -1 a intalnit o acumulare de gaze naturale de 70,7 metri, estimarile preliminare evaluand acumularea la 42 pana la 84 miliarde metri cubi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1318 ori