Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

OMV anunta ca a descoperit noi zacaminte de gaze naturale in Pakistan

OMV anunta ca a descoperit noi zacaminte de gaze naturale in Pakistan

OMV a descoperit noi zacaminte de gaze naturale in Pakistan, in blocul de explorare Latif, ridicand la trei numarul zacamintelor de gaze detinute de OMV in aceasta tara, informeaza un comunicat al grupului petrolier austriac.

Descoperirea a fost facuta in blocul de explorare Latif, din zona centrala a Pakistanului. Cu aceasta ocazie, reprezentantii OMV anunta posibilitatea unor descoperiri ulterioare de astfel de zacaminte.

"Sonda de explorare a ajuns la o adancime de 3.520 de metri si a gasit o cantitate de gaze naturale dispusa in trei straturi, la adancimi de la 3.200 pana la 3.450 de metri. Viitoarele activitati de dezvoltare a zonei, cum ar fi achizitia tehnologiei seismice 3 D si forarea sondelor sunt in proces de evaluare", mai precizeaza reprezentantii OMV. Rezultatele prelimiare au aratat ca sonda poate avea in zonele testate un flux de 1.700 barili echivalent petrol (bep) pe zi.

Aceasta este al treilea zacamant desoperit de OMV in Pakistan, dupa cele doua mari zacaminte de gaze naturale - Miano si Sawan, care au inceput sa fie exploatate in 2001 si 2003.

OMV este cel mai mare producator international de gaze naturale din Pakistan, conform volumelor operate. Ca operator al campurilor de gaze naturale Sawan si Miano, ca si al instalatiilor de procesare de la Kadanwari, OMV este acum responsabil de operarea a mai mult de 100 000 bep/zi, care acopera aproximativ 16% din cererea de gaze naturale din Pakistan. Productia OMV neta zilnica de gaze naturale este de aproximativ 20 000 bep/zi.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 788 ori