GDF Suez intra in proiectul Nabucco

Marti, 28 Mai 2013, ora 08:09
1673 citiri
GDF Suez intra in proiectul Nabucco
Traseul gazoductului Nabucco

Grupul industrial francez GDF Suez, unul dintre cele mai importante grupuri energetice europene, intra in proiectul gazoductului Nabucco Vest, care urmeaza sa lege Austria de frontiera turco-bulgara.

Fara sa precizeze valoarea tranzactiei, OMV a anuntat ca a vandut francezilor de la GDF Suez 9% din actiunile Nabucco Vest, proiect sprijinit de Uniunea Europeana, in timp ce grupul austriac a cumparat recent actiunile companiei germane RWE, care s-a retras din proiect.

"Atragerea companiei GDF Suez ca partener in cadrul Nabucco Vest constituie un progres important si demonstreaza ca Nabucco este pe drumul bun pentru a aproviziona in viitor Europa in maniera sigura cu gaze naturale provenind din noi surse", a declarat CEO de la OMV, Gerhard Roiss, citat in comunicat.

In consecinta, Nabucco Vest cuprinde la ora actuala sase investitori, si anume OMV (Austria), MOL (Ungaria), Transgaz (Romania), Bulgargas (Bulgaria), Botas (Turica) si GDF Suez (Franta).

Anuntul intrarii GDF Suez in proiectul Nabucco Vest intervine in contextul in care consortiul azer Shah Deniz trebuie sa anunte in curand o decizie in legatura cu livrarile de gaze naturale de la Marea Caspica spre Europa. Consortiul, care controleaza zacamintele de gaze naturale Shah Deniz II din Azerbaidjan, va anunta pana la sfarsitul lunii iunie alegerea facuta intre Nabucco si proiectul rival, TAP (Trans Adriatic Pipeline).

Nabucco Vest, care va aproviziona 15-20 de tari, va lega Austria de frontiera turco-bulgara, trecand prin Ungaria, Romania si Bulgaria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#GHDF Suez gaze Nabucco, #Nabucco gaze, #proiect Nabucco Romania , #Gaze naturale