Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gazprombank a lansat eurobonduri in valoare de 700 milioane de dolari

Gazprombank a lansat eurobonduri in valoare de 700 milioane de dolari

Grupul Gazprombank, subsidiar al gigantului rus al gazelor naturale Gazprom, a emis eurobonduri in valoare de 700 milioane dolari, a anuntat biroul de presa al grupului, informaza RIA Novosti.

Gazprombank intentioneaza sa foloseasca sumele obtinute de pe urma acestor eurobonduri pentru a-si majora portofoliul de credit, inclusiv acordarea de imprumuturi unor companii chimice, petrochimice si producatoare de utilaje care au cunoscut un ritm accelerat de crestere economica, precum si unor companii de alimentatie si energie, a anuntat biroul de presa al grupului.

Eurobondurile, care au scadenta in 2010 si au un randament variabil, dat de dobanda de imprumut interbancar din Londra - LIBOR (London Inter Bank Offered Rate) cu termenul de trei luni la care adauga un coeficient de 0,90% pe an. Grupurile Dresdner Kleinwort si UBS Investment Bank vor administra aceasta emisie, a precizat Gazprombank.

Gazprombank este cel mai mare grup bancar rusesc nedetinut de stat, aflandu-se printre cele mai mari trei banci din Rusia.

Gazprombank este detinut de monopolul rusesc de gaze naturale Gazprom, detine controlul direct asupra a 62,59% din actiuni, restul fiind controlat prin intermediul unor companii subsidiare (Gazfond, Gazprom Export).

In noiembrie 2006 Gazprombank a anuntat ca va lansa in toamna anului 2007 o oferta publica initiala a actiunilor proprii la bursele din Rusia si din strainatate.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 995 ori