E.ON Romania reduce investitiile anuntate

Joi, 13 Mai 2010, ora 13:26
1168 citiri
E.ON Romania reduce investitiile anuntate

Directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak, a declarat joi ca grupul energetic isi va reduce investitiile anuntate pentru acest an in functie de decizia reglementatorului in energie, iar volumul gazelor naturale inmagazinate de companie in Romania va scadea cu pana la 60%, transmite NewsIn.

"Cred ca in momenul de fata ne vindem gazele naturale sub costurile cu care le-am achizitionat. Intr-o asemenea situatie, nicio companie nu poate rezista pe termen lung.

Resursele financiare ale Romaniei sunt la limita inferioara. Piata este intr-o situatie foarte neplacuta. Si asta alunga investitorii. Va trebui sa ne reducem volumul investitiilor.

Contractorii vor avea de suferit, pentru ca vor avea mai putin de lucru.

De asemenea, va trebui sa ne reducem rezerva de inmagazinare a gazelor pentru iarna urmatoare", a pecizat Frank Hajdinjak.

Volumul gazelor inmagazinate in acest an de companie va scadea astfel de la 560 milioane metri cubi la 230 milioane mc gaze naturale.

CEO-ul E.ON Romania a mai spus ca aceasta decizie are legatura si cu politica ANRE in ultima perioada.

"Investitiile vor fi recalculate in functie de decizia Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) privind pretul energiei si al gazelor naturale", a afirmat Hajdinjak.

Directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak, anunta, in decembrie 2009, ca grupul energetic E.ON Romania va aloca pentru investitii in 2010 circa 60 milioane euro, in retelele de distributie gaze naturale si energie electrica, suma aproximativ egala cu cea investita in 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#e.on, #romania, #investitii, #energie, #gaze, #naturale , #Gaze naturale