Consumul de gaze naturale a scazut cu 51% in T2

Miercuri, 08 August 2012, ora 14:20
2073 citiri
Consumul de gaze naturale a scazut cu 51% in T2

Consumul total de gaze naturale estimat al Romaniei s-a diminuat cu 51% in trimestrul al doilea al acestui an comparativ, cu primele trei luni din 2012, anunta Grupul OMV Petrom.

Comparativ cu perioada similara a anului trecut, reducerea consumului a fost de 4%.

In acest context, vanzarile consolidate de gaze ale Petrom au scazut cu 36% in perioada aprilie - iunie 2012, comparativ cu primul trimestru din acest an, iar fata de perioada similara a anului trecut, vanzarile grupului s-au redus cu 7%, in special din cauza cererii mai reduse si a cantitatilor mai mici de gaze disponibile pentru comercializare.

In primele sase luni ale acestui an, consumul total estimat de gaze naturale s-a diminuat, in Romania, cu 3% in comparatie cu perioada similara din 2011, iar vanzarile consolidate de gaze ale Petrom au avut o evolutie similara fata de acelasi interval din anul anterior.

La finele lunii iunie 2012, volumul total de gaze detinut de Petrom in depozitele subterane era de 220 milioane metri cubi, comparativ cu 232 milioane metri cubi, consemnat la sfarsitul lunii iunie 2011.

In al doilea trimestru al anului, productia neta de energie electrica a parcului eolian Dorobantu a inregistrat o scadere sezoniera de 37%, comparativ cu primul trimestru din acest an, ceea ce a determinat o scadere cu acelasi procentaj a numarului de certificate verzi primite de catre Petrom.

Petrom a primit, in perioada aprilie-iunie 2012, un numar de 38.733 certificate verzi pentru productia neta de energie electrica, de 0,02 TWh, generata de parcul eolian Dorobantu.

Petrom a contribuit cu peste 600 de milioane de euro la profitul OMV

OMV Petrom face profit de 2 miliarde de lei in Q1, cu 16% mai mult ca anul trecut

Petrom iese de pe piata imbutelierii si distributiei de GPL

#OMV Petrom consum gaze, #consum gaze Romania 2012, #piata gaze naturale Romania , #Gaze naturale