Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consumul de gaze al tarii a scazut cu 19% in iunie 2013, fata de aceeasi luna a anului trecut

Consumul de gaze al tarii a scazut cu 19% in iunie 2013, fata de aceeasi luna a anului trecut


Consumul national de gaze in luna iunie a fost de 5,9 milioane de MWh, cu 19,1% mai mic decat in aceeasi luna a anului precedent, arata datele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Potrivit ultimului raport al ANRE, cel aferent lunii iunie, consumul de gaze al tarii a fost de 5,944 milioane de MWh. In iunie 2012, acelasi indicator avea valoarea de 7,311 milioane de MWh.

In iunie 2013, importul a reprezentat 15,82% din consum, iar anul trecut in aceeasi luna a fost adus din Rusia un volum de gaze ce reprezenta 15,04% din consumul intern.

Din productia interna, Petrom a avut o cota deosebit de mare in iunie 2013, adica 76%, iar Romgaz - de doar 19%, in conditiile in care, de regula, productia celor doua companii este aproximativ egala. In iunie 2012, Petrom a extras 49% din productia nationala, iar Romgaz - 46%.

La mijlocul lunii trecute, Mariana Gheorghe, director general al Petrom, declara intr-o conferinta de presa ca, potrivit estimarilor companiei, consumul de carburanti, electricitate si gaze naturale va continua sa scada in acest an, dupa declinul din primele sase luni.

Pe piata gazelor, consumul estimat a fost mai mic cu 8% in primele sase luni ale acestui an, fata de perioada similara a anului trecut, potrivit Petrom.

Si consumul de electricitate a fost mai mic in primele sase luni ale anului, valoarea indicatorului inregistrand o scadere de 7,5%, arata datele Institutului National de Statistica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1372 ori