Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cand va fi gata conducta de gaze dintre Romania si Bulgaria

Cand va fi gata conducta de gaze dintre Romania si Bulgaria


Conducta de 25 de kilometri care va interconecta retelele de gaze naturale ale Bulgariei si Romaniei va fi finalizata si operationala pana la finele lunii mai 2013, a declarat directorul companiei Bulgartransgaz, Kiril Temelkov, transmite Novinite.

Intr-un interviu acordat postului national de radio din Bulgaria, Kiril Temelkov a subliniat ca sistemul de transport al gazelor naturale din Romania este deja conectat cu cel din Rusia si cu cel din Ungaria, astfel ca, dupa realizarea interconectorului, Bulgaria va avea acces la noi surse de gaze naturale.

Saptamana trecuta, Bulgaria a demarat lucrarile de construire a interconectorului intre retelele de gaze naturale ale Bulgariei si Romaniei. Acest interconector, care va traversa Dunarea in zona Ruse/Giurgiu, este construit in comun de companiile Bulgartransgaz si Transgaz. Lungimea totala a conductei va fi de 25 km, din care 15,4 pe teritoriul bulgaresc, iar 2,1 kilometri pe sub Dunare.

Bulgaria vrea sa construiasca interconexiunii similare si cu celelalte state vecine: Turcia, Grecia si Serbia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1591 ori