Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actualitati Bloombiz (II) - 07 Iunie 2006

Actualitati Bloombiz (II) - 07 Iunie 2006
Alcatel Romania a castigat contractul de transmisiuni wireless la frontiera UE * Bulgarii isi vand compania aeriana nationala * Salariatii provenind din tarile UE vor avea aceleasi obligatii si drepturi ca romanii * Rompetrol incepe sa exploateze zacaminte in Arges * Veniturile provenite din programare vor fi impozitate, dupa 2007 Alcatel Romania a castigat contractul de transmisiuni wireless la frontiera UE
Alcatel Romania a castigat contractul privind realizarea solutiei de transmisiuni wireless pentru infrastructura de comunicatii a noului sistem de protectie a frontierei Uniunii Europene.

Conform acestui contract, Alcatel va livra Serviciului de Telecomunicatii Speciale echipamentele sale inovatoare, Alcatel MXC (Microwave Cross Connect), cea mai noua generatie de solutii radio SDH (Synchronous Digital Hierarchy). In plus, din pachetul pus la dispozitie de Alcatel Romania face parte trainingul de care va beneficia personalul STS.

Alcatel 9500 MXC (Microwave Cross Connect) este o generatie noua de transmisiuni radio digitale punct la punct, bazata pe microunde. Datorita platformei flexible, ea suporta atat interfete PDH, SDH/SONET, cat si Ethernet, furnizand o solutie eficienta pentru aplicatii de mare capacitate in domeniul retelelor de comunicatii pentru aplicatii publice sau private.


Bulgarii isi vand compania aeriana nationala

Comisia Bulgara de Privatizare a deschis o licitatie publica de vanzare a companiei aeriene nationale Bulgaria Air, informeaza agentiile internationale de presa.

Aproximativ 99,9 la suta din actiunile Bulgaria Air vor fi vandute printr-o licitatie publica in doua stagii, Bulgaria urmand a pastra doar actiunea de aur pentru a asigura viabilitatea companiei si alte decizii importante, cum ar fi preluarea.

Ofertantii pot fi atat investitori financiari, cat si investitori strategici.
Potentialul candidat la cumpararea companiei trebuie sa aiba venituri de 150 milioane euro (180 milioane dolari) proveniti din serviciile aeriene, in ultimii doi ani si un aflux de cel putin 750.000 pasageri, in aceeasi perioada.

Investitorilor financiari li se cere sa conduca fonduri peste 250 milioane (300 milioane dolari) in active sau sa detina pachete de actiuni la alte companii in valoare de peste 150 milioane euro (180 milioane dolari).


Salariatii provenind din tarile UE vor avea aceleasi obligatii si drepturi ca romanii

Salariatii intreprinderilor infiintate intr-un stat membru al Uniunii Europene si al Spatiului Economic European, detasati pe teritoriul Romaniei, vor beneficia, de la data aderarii, de conditiile de munca stabilite prin legea romana si/sau contractul colectiv de munca la nivel national si de ramura, conform unui proiect de lege aprobat miercuri de guvern.

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationale, ale carui prevederi se aplica intreprinderilor infiintate intr-un stat membru al Uniunii Europene si al Spatiului Economic European care detaseaza pe teritoriul Romaniei salariati cu care au stabilit raporturi de munca.

Legea se va aplica in cazul detasarii unui salariat, pe teritoriul Romaniei, in numele intreprinderii si sub coordonarea acesteia, in cadrul unui contract incheiat intre intreprinderea care face detasarea si beneficiarul prestarii de servicii care isi desfasoara activitatea in Romania, la detasarea unui salariat la o unitate situata pe teritoriul Romaniei sau la o intreprindere care apartine unui grup de intreprinderi, situata pe teritoriul Romaniei, precum si la punerea la dispozitie a unui salariat de catre o intreprindere de munca temporara sau agentie de plasare, la o intreprindere utilizatoare stabilita sau care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei.

Salariatii detasati pe teritoriul Romaniei beneficiaza, indiferent de legea aplicabila raportului de munca, de conditiile de munca, stabilite prin legea romana si/sau contractul colectiv de munca la nivel national si de ramura, cu privire la durata maxima a timpului de munca si durata minima a repausului periodic, durata minima a concediilor anuale platite, salariul minim, inclusiv compensarea sau plata muncii suplimentare, conditiile de punere la dispozitie a salariatilor, in special de catre intreprinderile de munca temporara, sanatatea si securitatea in munca, masurile de protectie aplicabile conditiilor de munca pentru femeile insarcinate sau pentru cele care au nascut recent, precum si pentru copii si tineri, egalitatea de tratament dintre barbati si femei, precum si alte dispozitii in materie de nediscriminare.


Rompetrol incepe sa exploateze zacaminte in Arges

Grupul Rompetrol, prin Divizia de Explorare si Productie (Upstream), va incepe, in circa trei luni, lucrarile de reactivare, testare si apoi de dezvoltare a zacamantului de gaze naturale de la Golesti (Arges), investitie care ar putea depasi in urmatorii patru ani 27 de milioane de dolari.

Decizia survine semnarii, la 1 iunie, a acordului de concesiune cu Agentia Nationala de Resurse Minerale (ANRM), prin care Rompetrol a devenit titularul licentei de exploatare-dezvoltare a perimetrului mentionat.

Licenta este valabila pentru o perioada de maximum 20 ani, cu posibilitatea de prelungire la fiecare cinci ani. Perimetrul, cu o suprafata de circa 4,5 km patrati, se afla in apropierea retelei nationale de distributie a gazelor, la circa cinci kilometri de Pitesti.

Programul stabilit de Rompetrol pentru exploatarea-dezvoltarea perimetrului se va derula in doua etape majore. Prima se va desfasura pe o perioada de aproximativ doi ani si va consta in reactivarea sondelor, precum si in investigarea si testarea potentialului productiv al zacamantului. Nivelul investitiei aferente acestei faze se ridica la circa 500.000 de dolari.


Veniturile provenite din programare vor fi impozitate, dupa 2007

Veniturile din salarii rezultate din activitatile de programare informatica nu vor mai fi scutite de impozit, de la 1 ianuarie 2007, masura ceruta expres de Consiliul Concurentei, potrivit proiectului de Cod Fiscal, propus de Ministerul Finantelor Publice si aprobat de Executiv.

Conform noului Cod Fiscal, va fi obligatorie retinerea a cinci la suta in timpul anului pentru veniturile din tranzactii cu titluri de valoare, precum si regularizarea cu impozit de 16 la suta pe baza castigului net anual.

Din ianuarie 2007 va fi extinsa baza de impunere prin cuprinderea in veniturile din activitatile agricole si a veniturilor rezultate din valorificarea produselor agricole obtinute dupa recoltare, in stare naturala de pe terenurile agricole proprietate privata sau luate in arenda de catre unitati specializate pentru colectare, unitatile de procesare industriala sau catre alte unitati pentru utilizare ca atare.

De asemenea, noul proiect prevede acordarea posibilitatii deducerii din venitul anual impozabil a cheltuielilor aferente economisirii in sistem colectiv pentru domeniul locativ, in limita unei sume maxime de 300 lei pe an/pe persoana fizica.

In categoria veniturilor impozabile s-a introdus venitul obtinut din lichidarea/dizolvarea fara lichidare a unei persoane juridice romane, venit care se impune prin retinere la sursa, cu cota de 16 la suta. Toate categoriile de venituri impozabile obtinute in Romania de nerezidenti vor fi impozitate cu cota unica de 16 la suta


Bloombiz


www.directnews.ro - Topul stirilor zileiTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 963 ori