Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mihai Tanasescu va fi numit peste cateva luni vicepresedinte al BEI

Mihai Tanasescu va fi numit peste cateva luni vicepresedinte al BEI


Reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International (FMI), Mihai Tanasescu va fi numit peste cateva luni vicepresedinte al Bancii Europene pentru Investitii (BEI), Romania urmand sa fie reprezentata pentru prima oara la acest nivel in cadrul bancii, au declarat pentru AGERPRES surse apropiate institutiilor financiare internationale.

Tanasescu va face parte din Comitetul de Management, care cuprinde un presedinte si opt vicepresedinti, si il va inlocui pe grecul Plutarchos Sakellaris.

Mandatul de vicepresedinte BEI este de sase ani, iar Tanasescu va prelua aria de responsabilitate a lui Plutarchos Sakellaris, care cuprinde coordonarea activitatilor BEI in Grecia, Cipru, Danemarca, Irlanda, statele ACP (Africa, Caraibe si Pacific) si Africa de Sud.

BEI este institutia financiara a Uniunii Europene, avand ca actionari cele 27 de state membre ale UE.

Consiliul Guvernatorilor BEI cuprinde ministrii de finante din cele 27 de state UE, Romania fiind reprezentata de ministrul Bogdan Dragoi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1184 ori