Vom avea prima fabrica de reciclare a becurilor

Luni, 13 Iunie 2011, ora 16:27
2866 citiri
Vom avea prima fabrica de reciclare a becurilor

La sfarsitul lunii, se  va lansa la Buzau singura fabrica de reciclare a deseurilor de echipamente de iluminat uzate din Romania. 

Unitatea este construita de Greenlamp Reciclare si este amplasata la Frasinu, la aproximativ doi kilometri de Buzau. Fabrica are o capacitate de tratare a deseurilor de echipamente de iluminat uzate de peste 3.600 tone/an. 

Greenlamp Reciclare a investit aproximativ un milion de euro in aceasta fabrica.

Tehnologia utilizata permite tratarea tuturor deseurilor provenite din echipamente de iluminat uzate si in acelasi timp recuperarea mercurului provenit din pudra fluorescenta colectata din lampile fluorescente, din becurile cu vapori de mercur si din lampile cu descarcare de intensitate inalta (HID). 

 

"Aproximativ 10% din totalul echipamentelor de iluminat uzate ajung sa fie colectate si apoi reciclate. E un procent foarte mic daca tinem cont ca vorbim despre deseuri periculoase, care contin mercur ce afecteaza mediul inconjurator si, implicit, sanatatea noastra.  

Greenlamp Reciclare impreuna cu organizatiile colective ce ne sunt partenere - Recolamp, CCR si RoRec - cauta, creeaza si implementeaza cele mai potrivite variante pentru ca nivelul gradului de colectare sa creasca", a declarat Marius Costache, director general al Greenlamp.

#recliclare, #ecologizare, #fabrica reciclare, #eco, #Greenlamp Reciclare , #Fabrica