Volvo a implinit 90 de ani

Miercuri, 22 Iunie 2005, ora 20:50
1039 citiri

Numele VOLVO a implinit 90 de ani, fiind patentat de catre SFK la Royal Swedish Patent & Registration Office.

Numele a fost simplu si usor de rostit in majoritatea limbilor de pe glob, cu mici sanse de a fi pronuntat gresit.

De-a lungul anilor, insa, s-au produs cateva automobile si alte mijloace de transport cu acest nume de brand, dar si arzatoare, rulote si scaune de birouri.

La putin timp dupa inceputul Volvo, afacerea cu automobile a cunoscut un declin puternic din cauza inceperii Primului Razboi Mondial.

Compania a trebuit sa se reorienteze pe productia de vehicule grele si material de razboi.

AB Volvo a ramas ascuns intr-un sertar pana in august 1926, cand SFK, dupa o lunga campanie de persuasiune, a fost de acord cu ideea de a sustine financiar o operatiune in domeniul automobilistic.

In cele din urma SFK a fost de acord cu acest proiect si au finantat ideea unei companii, AB Volvo, care urma sa produca masini cu acelasi nume.

Tot atunci s-a creat si emblema marcii, care reprezenta simbolul chimic folosit in trecut pentru fier, un cerc cu o sageata ce indica spre nord-est.

In 1999, Volvo Car Corporatin a fost vanduta de AB Volvo catre Ford Motor Company.

Numele de brand, Volvo, a fost pastrat in continuare atat de Volvo Cars, cat si de celelalte companii din grupul Volvo.

In momentul de fata acest holding este condus de Leif Johansson, presedinte si CEO al AB Volvo si Bill Ford Jr., presedinte si CEO al Ford Motor Company.

Pana acum s-au produs 13,5 milioane de automobile Volvo si bineinteles milioane de camioane, autobuze, motoare pentru avioane si industriale, echipamente pentru constructii.

Din totalul masinilor care s-au fabricat pana acum, 8 milioane inca mai ruleaza si in prezent.

Banii Nostri