URBB, vanzari mai mari cu 15% pe primul semestru

Miercuri, 06 August 2008, ora 14:47
1410 citiri
URBB, vanzari mai mari cu 15% pe primul semestru

United Romanian Breweries Bereprod a inregistrat o crestere cu 15 la suta a volumului vanzarilor aferente primului semestru comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Totodata, compania a raportat o crestere cu 19 la suta a cifrei a afaceri la nivelul companiei. Investitiile totale preconizate de URBB pentru acest an se ridica la 20 milioane de euro, fiind directionate catre activitati de logistica, distributie si promovare a produselor companiei. In prezent, capacitatea fabricii de bere Tuborg se ridica la 2,1 milioane hectolitri.

"Anul 2008 a debutat in forta pentru compania noastra, prin dublarea capacitatii de productie a fabricii de bere", a declarat Shachar Shaine, presedinte URBB si Carlsrom Beverage.

Potrivit companiei, in prima jumatate a acestui an, cele mai mari cresteri ale marcilor din portofoliul companiei au fost inregistrate de Tuborg, Holsten si Granini.

Granini Racoarea Fructelor a fost lansat in luna februarie a acestui an, in urma unei investitii de 12 milioane de euro in montarea liniei de imbuteliere aseptica si alte activitati secundare.

Compania a precizat ca a ales acest mod de imbuteliere, care nu necesita fierbere, pentru a pastra atributele fructelor si a oferi consumatorului final un produs la standarde inalte de calitate.

URBB este unul dintre cei mai mari producatori de bauturi de pe piata locala, fiind prezent atat pe piata berii, cat si pe cea a bauturilor racoritoare.

Portofoliul companiei cuprinde exclusiv marci internationale: Tuborg, Tuborg Strong, Tuborg Christmas Brew, Holsten, Carlsberg, Skol, Guinness, Kilkenny, Orangina si Granini. Numarul angajatilor companiei URBB depaseste 1.000 de persoane.