Statul nu vrea 1.000 de miliarde de lei de la S.C. CI-CO S.A.

Joi, 09 Iunie 2005, ora 07:03
873 citiri

Cu valori imobiliare in valoare de peste 1.000 de miliarde de lei, fosta S.C. CI-CO S.A. nu pare sa intereseze Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS).Scandalul din jurul privatizarii S.C. CI-CO S.A. continua si astazi sa fie in atentia publicului si asta datorita numelor importante implicate in afacere si a patrimonului imobiliar de care dispune societatea. Potrivit administratorilor de la S.C. CI-CO S.A., valoarea imobiliara a firmei este in acest moment de peste 1.000 de miliarde de lei, la care se mai adauga inca 65 de miliarde, bani proveniti din dividendele anilor 1998-2000 si care se afla in contul societatii. Pentru a putea pune mina pe comoara trebuie ca Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) sa ceara procurorului sau instantei restabilirea de urgenta a situatiei anterioare schimbarii actionariatului. Modificare rezultata in urma comiterii unor infractiuni economice.

Istoria privatizarii CI-CO arata ca in cursul anului 1999 cunoscutul om de afaceri israelian Sorin Beraru a pus mina pe actiunile CI-CO incasind imediat numai din dividendele pe anul 1998 suma de 45 de miliarde de lei.

Mai apoi, in anii urmatori, Sorin Beraru a fost condamnat in diferite dosare de justitia din Romania, fiind in acest moment cautat de Interpol. Cu toate astea, statul roman nu a parut interesat de a lua in primire fosta fabrica, ba, din contra, pare dezinteresat de o avere apreciabila. Poate acum seful AVAS, Gabriel Zbarcea, va face demersurile necesare pentru a pune mina pe patrimoniul de la S.C. CI-CO S.A.

Cotidianul