Scadere pe piata serviciilor prestate intreprinderilor, in martie

Vineri, 11 Mai 2012, ora 14:28
1789 citiri
Scadere pe piata serviciilor prestate intreprinderilor, in martie

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut pe ansamblu cu 0,5% in martie fata de aceeasi luna din 2011, a anuntat INS.

Scaderi s-au inregistrat la activitatile de arhitectura si inginerie, activitati de testari si analiza tehnica (46,8%), la activitati de posta si de curier (3,4%), transporturile pe apa (1,1%) si telecomunicatii (0,4%), iar cresteri la transporturile aeriene (12,2%), la activitati juridice si de contabilitate, activitati de consultanta in management (11,4%), transporturi terestre si transporturi prin conducte (9,2%) si la depozitare si activitati auxiliare pentru transporturi (8,5%).

In serie bruta, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a scazut pe ansamblu cu 2,1% fata de martie 2011.

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2012, comparativ cu luna precedenta, a scazut pe ansamblu cu 3%, datorita in principal scaderilor inregistrate la activitatile de arhitectura si inginerie, activitati de testari si analiza tehnica (17,3%), la telecomunicatii (2,6%) si la activitati de posta si de curier (2,0%).

Cresteri s-au inregistrat la transporturile pe apa (40,1%), transporturile aeriene (4,3%), la depozitare si activitati auxiliare pentru transporturi (2,8%), la transporturi terestre si transporturi prin conducte (2,5%) si la activitati juridice si de contabilitate si la activitati de consultanta in management (1,7%).

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna martie 2012, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 10,9%.

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intreprinderilor a crescut in T1 2012 fata de T1 2011

In trimestrul I 2012 comparativ cu trimestrul I 2011, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 2,9%, datorita in principal cresterilor inregistrate la activitati juridice si de contabilitate, activitati de consultanta in management (15,8%), transporturi terestre si transporturi prin conducte (8,8%), depozitare si activitati auxiliare pentru transporturi (8,2%), la transporturile aeriene (6,6%) si telecomunicatii (1,4%).

Scaderi s-au inregistrat la transporturile pe apa (21,2%), la activitatile de arhitectura si inginerie, activitatile de testari si analiza tehnica (20,3%) si la activitatile de posta si de curier (2,5%).

In trimestrul I 2012 comparativ cu trimestrul I 2011, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, a crescut pe ansamblu cu 2,4%.

#piata servicii prestate intreprinderi, #scadere servicii prestate intreprinderi , #Fabrica