Procter & Gamble vrea sa se retraga de pe piata farmaceuticelor

Joi, 05 Februarie 2009, ora 17:00
2612 citiri
Procter & Gamble vrea sa se retraga de pe piata farmaceuticelor

Procter & Gamble lucreaza cu Goldman Sachs pentru identificarea de cumparatori potentiali pentru marcile de produse farmaceutice sau pentru gasirea unei alte modalitati ca sa se retraga din afacere, au declarat, pentru Financial Times, surse avizate.

Grupul, ce produce bunuri de larg consum si detine marci cum ar fi Gillette, vrea sa se concentreze mai mult asupra afacerilor cu crestere solida si sa renunte la activele mai putin importante. Procter & Gamble a terminat la sfarsitul anului trecut vanzarea afacerii Folgers catre JM Smucker, pentru 2,95 miliarde dolari.

Divizia de 'produse de ingrijire' a P&G generase o cifra de afaceri de 14,6 miliarde dolari in 2008, din care vanzarile de medicamente nu au reprezentat decat 2 miliarde.

Procter & Gamble comercializeaza, in afara medicamentelor ce pot fi vandute fara reteta, ca Prilosec impotriva arsurilor de stomac, mai ales tratamente impotriva tulburarilor gastro-intestinale, musculare sau osoase.

Fabricantul sampoanelor Head & Shoulders si bateriilor Duracell a inregistrat in al doilea trimestru fiscal din perioada 2008-2009 un profit net in crestere cu 53%, de 5 miliarde dolari, sustinut si de vanzarea Folgers, dar o scadere cu 3% a vanzarilor. In ceea ce priveste doar vanzarile de medicamente, acestea s-au diminuat cu 4% in perioada analizata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#retragere, # piata, # farmaceutice , #Fabrica