Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Posta Romana mareste preturile

Posta Romana mareste preturile
Posta Romana a anuntat marti ca pana la sfarsitul acestui an tarifele pentru produsele incluse in serviciul universal se vor majora cel putin o data, a declarat pentru NewsIn, directorul operational al Postei Romane, Mihai Cristian Buciu.

In cadrul serviciului universal sunt incluse colectarea, sortarea, transportul si livrarea trimiterilor postale interne si internationale, in greutate de pana la 2 kg; colectarea, sortarea, transportul si livrarea coletelor postale interne si internationale, in greutate de pana la10 kg; distribuirea coletelor postale in greutate de pana la 20 kg, expediate din afara teritoriului Romaniei catre o adresa aflata pe teritoriul acesteia; serviciul de trimitere recomandata; serviciul de trimitere cu valoare declarata.

"Cresterea va fi anuntata cu 30 de zile inainte, iar intr-o prima treapta, preturile s-ar putea majora ca un exemplu de la 0,5 lei la 0,6 lei, dar nimic nu e inca sigur", a declarat Mihai Cristian Buciu.

Potrivit acestuia, pana in noiembrie 2008, Posta Romana are dreptul de a majora aceste tarife cu suta la suta. Oficialii companiei estimeaza ca vor fi cel putin 3-4 trepte in care se va opera aceasta majorare.

Posta Romana si-a propus, pentru anul acesta, implementarea incasarii electronice a contravalorii facturilor la utilitati, telefonie si taxe prin intermediul POS-urilor, in oficii postale din mediul rural si din mediul urban. In proiectele companiei pentru 2007 mai intra si implementarea serviciilor de posta hibrida in toata tara, unde informatia circula in format electronic pe un segment si in format clasic, pe alt segment, prin infiintarea a noua centre in orase resedinta de judet. Serviciile sunt dedicate marilor emitenti de corespondenta.

Posta Romana se extinde

Posta Romana va continua si in 2007 extinderea retelei de oficii postale. Numai in Bucuresti vor fi deschise, pana la sfarsitul acestui an, opt noi subunitati postale care vor fi amplasate in centrele de afaceri Baneasa Busines Technologz Park, S-Park si Sema Park.

Potrivit directorului general Dan Mihai Toader, Posta Romana mizeaza anul acesta pe o cifra de afaceri de peste 300 milioane euro. Compania Nationala Posta Romana (CNPR) a inregistrat in 2006 un profit brut de 43,4 milioane lei in crestere cu 9,7 % fata de aceeasi perioada a anului 2005, fiind afectat de reducerea rezultatului din exploatare cu 14,7%, potrivit datelor furnizate de societate. Veniturile totale afisate de Posta Romana anul trecut au fost de 861,4 milioane lei, mai mari cu 15 % fata de cele din 2005. Veniturile din exploatare obtinute de companie s-au ridicat anul trecut la 841,7 milione de lei.

Posta Romana e organizata in zece directii regionale cu patru sucursale specializate: Directia de Posta Rapida, Fabrica de Timbre, Casa de Expeditii, Directia Servicii Financiare, precum si Muzeul National Filatelica. Institutia are 34.000 de angajati si peste 7.100 de oficii in tara, din care 1.100 informatizate. Actionarii companiei sunt Ministerul Comunicatiilor cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea care detine 25% din capital.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1046 ori