Mobexpert isi poate inchide o fabrica din Romania

Joi, 18 Decembrie 2008, ora 11:24
1434 citiri
Mobexpert isi poate inchide o fabrica din Romania

Producatorul roman de mobila Mobexpert, care gestioneaza si un lant de hipermarketuri, isi poate inchide cel putin una din fabricile din Romania, daca situatia actuala va continua.

Conform datelor "Bucuresti Herald", compania are 8 fabrici si 35 de magazine si hipermarketuri.

In afara de Romania si Bulgaria, compania are magazine si in Serbia. Conform afirmatiilor proprietarului Mobexpert, Dan Sucu, compania a decis sa treaca de la un buget anual la unul trimestrial. Pentru primul trimestru al anului 2009, asteapta o scadere a vanzarilor de 10% din cauza cursului valutar nefavorabil al leului romanesc.

Sucu a spus ca Mobexpert nu va putea sa isi atinga obiectivul in ceea ce priveste vanzarile in cuantum de 200 de milioane de euro pentru anul 2008, din cauza "exportului neprofitabil".

O alta problema pe care el o preconizeaza pentru piata de mobila pentru anul viitor este legata de rentabilitatea operatiunilor din sector, care deja a scazut foarte mult in anii precedenti.

Luna trecuta, cei de la companie au spus ca asteapta o crestere a vanzarilor de 10% pentru anul 2008.

In primele noua luni, majorarea a fost de 27%, magazinele din Bucuresti, Brasov si din Sofia inregistrand cea mai mare crestere a vanzarilor. La inceputul anului s-a anuntat ca magazinul de la Sofia inregistreaza o crestere lunara medie a vanzarilor de 15%. (DNEVNIK, Bulgaria)