Kuma a deschis la Banesti o fabrica de 2 milioane de euro

Vineri, 27 Octombrie 2006, ora 15:55
1318 citiri

Compania romana-daneza specializata in productia de accesorii pentru bai si bucatarii Kuma a inaugurat vineri, in comuna Bramnesti din judetul Prahova, a doua sa fabrica din Romania, pentru care au investit doua milioane de euro."Vom continua sa ne dezvoltam afacerea aici pentru ca avem incredere ca piata romaneasca va creste si va fi impulsionata de integrarea europeanai", a declarat in cadrul evenimentului directorul general al Kuma Produkten Danemarca, Hans Christiansen.

Oficialii companiei intentioneaza ca, in urmatorii doi ani, numarul de angajati Kuma sa ajunga in Romania la 100. Noua fabrica are in prezent 50 de angajati care au lucrat pana acum in prima unitate de productie a companiei, deschisa la CVCampina in 1999.

Noua fabrica va demara activitatea la 1 noiembrie si va produce chiuvete din marmura si granit compozit si mese pentru baruri si receptii destinate in speciale industriei hoteliere.

"Nu vom renunta la vechile facilitati de productie, odata cu deschiderea noii fabrici. Acolo vrem sa introducem in productie o noua gama de accesorii, insa nu am luat inca o decizie in acest sens", a declarat Christiansen.

Jumatate din vanzarile companiei in Romania sunt, in prezent directionate catre industria hoteliera. Potrivit companiei, sapte din cele 13 hoteluri de cinci stele din romania sunt dotate cu acesorii de baie Kuma. Printre clientii importanti ai firmei daneze in Romania se numara Continental, Ibis, Sofitel si Novotel.

Kuma Romania a vut in 2005 o cifra de afaceri de aproximativ 1,3 milioane de euro si un profit net de peste jumatate de milion de euro. Pentru acest an, compania are in vedere o cifra de afaceri de doua milioane de euro. Oficialii companiei nu au facut aprecieri cu privire la profitul pentru acest an. Pana la sfarsitul acestui an, acestiua spera sa crerasca numarul de angajati la 60.

Kuma Produkten Danemarca a fost infiintata in 198 si are exporturi in 13 tari. Romania este prima tara in care Kuma se extinde in afara Danemarcei.

NewsIn