Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Kronospan investeste 10 mil. euro pentru cresterea capacitatii de productie la fabrica din Sebes

Kronospan investeste 10 mil. euro pentru cresterea capacitatii de productie la fabrica din Sebes

Compania austriaca Kronospan va incepe in aceasta vara o investitie de aproximativ 10 milioane de euro pe platforma din Sebes, judetul Alba, pentru achizitionarea unei instalatii de rasini folosite la productia de placi de lemn.

"Noua instalatie ne va permite cresterea productiei de formaldehida la 60 de mii de tone anual. Automat, asta va insemna si cresterea productiei de rasini lichide folosite la productia de placi din lemn, la cresterea productiei per ansamblu la nivelul companiei", a declarat, intr-un comunicat, Antal Alexandru, administratorul Kronochem Sebes.

Formaldehida este o substanta chimica folosita in industrie pentru obtinerea rasinilor, utilizata apoi in fabricarea placilor de lemn. De asemenea, formaldehida este o substanta uzuala in fabricarea echipamentelor sportive, a medicamentelor, a alimentelor, a incaltamintei, a componentelor pentru autovehicule, a hartiei, a produselor textile, etc.

Kronospan detine fabrica de PAL si MDF din Sebes din 2004, cand a achizitionat cele doua fabrici din localitate de la grupul italian Frati. Investitiile realizate pana acum in Romania se ridica la aproximativ 250 de milioane de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1040 ori