Investitie de 4,5 milioane euro in pavele la Titu

Joi, 13 Octombrie 2005, ora 03:41
1805 citiri

New Century Holdings (NCH), cel mai mare grup de investitii cu capital american din Europa Centrala si de Est, a inaugurat, ieri, la Titu, a doua fabrica Elpreco Romania, ce va propulsa Grupul Elpreco Craiova pe prima pozitie in topul producatorilor de pavele din Romania.

NCH a investit la Titu 4,5 milioane euro, in spatiul fostei fabrici Electroaparataj. La Titu se produc de trei ori mai multe pavele decat la Craiova: 2.000 mp in 24 de ore cu trei A"calculatoristiA". A"Practic, sunt mai multe computere decat angajati, dar noi actionam pe principiul ,,Noi ducem marfa la domiciliul clientuluiA", a declarat Andrei Siminel, presedintele NCH.

Potentialul pietei de pavele este de 2,5 milioane mp, Romania fiind in urma statelor dezvoltate la acest capitol, potrivit lui John Voek, reprezentantul Zenith, care a furnizat tehnologia de productie la Titu, de ultima ora, complet automatizata. Pavelele sunt livrate catre mari antreprenori din constructii pentru constructiile de drumuri, case, poduri, supermarketuri s.a.

Dan Caprioara, director Elpreco, explica: A"Am ales Titu datorita deschiderii autoritatilor locale si pentru ca acoperim deja intreaga tara prin 200 de puncte de vanzare proprii. Noi vom conduce procesul de la Titu pe calculator, de la Craiova, in reteaA".

Concurentii Elpreco, in special ca subcontractori ai marilor constructori si antreprenori din Romania, sunt Elis Petresti si MDM Doaga plus Fin Invest Arad si firmele mici. Elpreco este liderul pietei de pavaj, cu o cifra de afaceri potentiala de 760 miliarde lei. Actiunile Elpreco, listate pe Rasdaq, nu au urcat in paralel cu taierea panglicii tricolore la noua fabrica.

NCH se asteapta ca o crestere in vanzarile Elpreco, in 2006, de 27-30% si anunta noi investitii in constructii - o fabrica de tuburi de canalizare la Craiova, operationala din mai 2006, plus cele din zona altei fabrici proprii, Anticorosiv Bucuresti. Grupul Elpreco are cifra de afaceri de 594 miliarde lei, profit net de 55 miliarde lei si peste 600 de angajati. NCH, actionarul majoritar Elpreco, a investit pana acum 300 milioane dolari in Romania, prin fondurile pe care le administreaza: Broadhurst Investments, Lindsell Enterprises, Ivington Enterprises.

Cristina Ciobanu

Averea