Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

INA Schaeffler va mai investi 100 de milioane de euro la Brasov

INA Schaeffler va mai investi 100 de milioane de euro la Brasov
Compania germana INA Schaeffler, producatoare de componente pentru automobile si masini unelte, a suplimentat cu pana la 100 de milioane de euro investitiile sale de la Brasov, a declarat pentru NewsIn, directorul filialei romane a companiei.INA Schaeffler a decis sa construiasca inca o hala de productie anul viitor, proiect pentru care va investi inca 90-100 de milioane de euro, pe langa cele 180 de milioane cu care au fost realizate primele trei hale de productie, a spus directorul general al INA Schaeffler Brasov, Alexandru Blemovici.
Dupa incheierea celei de-a patra etape, investitiile INA Schaeffer in comuna Cristian de langa Brasov vor ajunge la un total de 280 milioane euro.

Alexandru Blemovici a adaugat ca societatea pe care o conduce va reusi sa termine la finele acestui an cea de-a treia hala de productie, cu un an mai repede fata de termenul stabilit inainte de inceperea investitiei.

"La sfarsitul anului vor functiona la capacitate maxima trei hale de productie cu o suprafata totala de 55.000 de metri patrati. (...) Acum o saptamana, s-a decis initierea unei a patra faze in cursul anului viitor, la sfarsitul caruia vom avea 2.800-2.900 de angajati", a declarat directorul general al companiei.

Blemovici a motivat decizia de extindere prin rezultatele foarte bune obtinute in cei aproape doi ani de la lansarea productiei in Romania. El a adaugat ca productivitatea este comparabila cu cea de la fabricile germane ale grupului Schaeffler care este foarte multumit de forta de munca inalt calificata de la Brasov.

Anul trecut, INA Schaeffler a avut o cifra de afaceri in jurul a 40 de milioane de euro in Romania, iar pentru acest an conducerea asteapta ca acest indicator sa ajunga la 100 de milioane de euro.

INA Schaeffler produce componente de tehnica liniara pentru industria de masini-unelte si pentru cutiile de viteze ale automobilelor. Desi pe plan international INA Schaeffler e unul dintre cei mai mari producatori de rulmenti, compania nu produce aceste componente in Romania, deoarece are in strainatate suficiente fabrici pe acest segment, sustin oficialii companiei.

INA este, alaturi de FAG si LuK, una din cele trei divizii ale grupului german Schaeffler care dispune de 60.000 de angajati la nivel mondial si a a avut anul trecut o cifra de afaceri de aproape opt miliarde de euro.Bloombiz

si
Agentia NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1045 ori