Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gedeon Richter Romania imprumuta 22 milioane de euro de la compania-mama

Gedeon Richter Romania imprumuta 22 milioane de euro de la compania-mama
Producatorul farmaceutic Gedeon Richter Romania imprumuta 22 de milioane de euro de la compania-mama pentru finantarea investitiilor programate in acest an.Contractul de imprumut, aprobat de actionarul majoritar, compania ungara Richter Gedeon Vegyeszeti Gyar, va fi incheiat pentru perioada 2006-2012, cu o dobanda de 3,3% pe an. Imprumutul este rambursabil incepand cu 2007, in transe anuale, pana la 31 decembrie 2012.
Compania ungara a mai acordat in acest an o finantare de opt milioane de euro subsidiarei din Romania, suma destinata, de asemenea, finantarii programului de investitii.

Gedeon Richter si-a inceput activitatea de productie in Romania in 1998, odata cu achizitia fabricii Armedica din Targu - Mures. In septembrie 2003, grupul ungar a fuzionat cu subsidiara sa, formand Gedeon Richter Romania SA. Grupul ungar detine 99,1% din actiunile subsidiarei din Romania.

In acelasi timp, compania ungara are si o reprezentanta proprie pe piata romaneasca, Richter Gedeon, care administreaza portofoliul de medicamente importate din Ungaria, in special pe segmentul de contraceptive orale.

In primul semestru, vanzarile companiei au atins 15,8 milioane dolari, cea mai mare contributie avand-o medicamentele fabricate in unitatea de la Targu Mures. Potrivit ultimului raport de piata al firmei Cegedim Romania, in perioada iulie 2005 - iunie 2006, Gedeon Richter ocupa locul 16 in topul companiilor farmaceutice care activeaza pe piata romaneasca, cu o cota de 1,9%.


Mediafax

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 766 ori