Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AVAS ar putea continua procedura de privatizare pe un euro in cazul societatilor cu datorii mari

AVAS ar putea continua procedura de privatizare pe un euro in cazul societatilor cu datorii mari

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ar putea continua programul de privatizare pe un euro in cazul societatilor care au datorii mari, ce depasesc valoarea de piata, a declarat joi, pentru Rompres, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

'Am putea folosi aceasta procedura in cazul societatilor a caror valoare a datoriilor depaseste valoarea reevaluata a activelor societatii si valoarea de piata a societatii si sa recurgem la importanta volumului de investitii necesare drept criteriu in privatizare', a precizat presedintele AVAS.

Ministrul a spus ca autoritatile au incercat sa privatizeze societatea Electroputere prin metoda privatizarii pe un euro.

'A fost o perioada o idee sa folosim metoda la privatizarea Electroputere. Pana la urma, din discutiile pe care le-am purtat cu managementul societatii si cu expertii AVAS am ajuns la concluzia ca trebuie sa lasam ca 20 la suta din punctaj sa fie reprezentat de valoarea pachetului de actiuni si 80 la suta la investitiile necesare', a spus Atanasiu.
Electroputere Craiova fost fondata la 1 septembrie 1949 producand echipamente pentru domeniul energetic si transportul feroviar.

In 1990, Electroputere s-a divizat in sapte societati comerciale, iar in 1994 acestea s-au reunit in actualul holding SC Electroputere SA.

In prezent, societatea are in componenta patru divizii de productie, o divizie de Servicii generale si fabricile de Scule, dispozitive, verificatoare, Piese turnate si forjate si Reparatii si modernizari de masini unelte si instalatii tehnologice.
Capitalul social al companiei Electroputere este 124,167 milioane lei, valoarea nominala a unei actiuni fiind de 1.000 lei.

Actionarii companiei sunt Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului - 62,82 la suta si alti actionari (persoane fizice si juridice romane) - 37,18 la suta.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 739 ori