Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

5 milioane de unitati de comanda la Continental Automotive Systems

5 milioane de unitati de comanda la Continental Automotive Systems
La fabrica din Sibiu a furnizorului international pentru industria de automobile, Continental AG - divizia Automotive Systems, inaugurata in luna mai 2004, a fost produsa astazi unitatea electronica cu numarul 5.000.000. In cadrul inaugurarii Universitatii Continental, rezultat al colaborarii companiei cu universitatea locala "Lucian Blaga", Directorul fabricii, Roberto Wagner, a inmanat primarului orasului Sibiu, Klaus Johannis, unitatea de comanda cu numarul 5.000.000.

Deja in iulie 2005 unitatea de comanda pentru usi cu numarul 1.000.000 parasea banda de productie din Sibiu. In luna mai a acestui an va fi finalizata constructia unei noi hale de productie. Suprafata de productie se dubleaza astfel de la 2.700 mp la 5.400 mp. Pe noile linii de productie, Continental Automotive Systems va produce unitati de comanda pentru cutia de viteze pentru domeniul de activitate Tractiune si Sasiu.

Pe langa productie, la fabrica de la Sibiu se desfasoara si activitati de cercetare si dezvoltare. Se lucreaza in domeniile software, hardware si mecanica, pentru domeniile de activitate Caroserie si Autorizare de Circulatie, Tractiune si Sasiu, precum si Sisteme de Franare si Siguranta. In acest moment lucreaza aici circa 240 de angajati, in productie lucrand aproape 400. La inaugurarea locatiei in anul 2004, productia a pornit cu 40, iar dezvoltarea cu doar 30 de angajati.

Continental Automotive Systems a ales in 2003 locatia Sibiu, printre altele, pentru pozitionarea buna a acesteia din punct de vedere strategic, in regiunea Automotive Region Eastern Europe - care este in continua dezvoltare - pentru infrastructura buna si pentru Universitatea Sibiu, cu care Continental are un strans parteneriat.

Karl-Thomas Neumann, presedintele administratiei Continental Automotive Systems si membru al conducerii Continental AG, a declarat cu ocazia sarbatoririi productiei: "Productia a cinci milioane de unitati de comanda intr-un timp atat de scurt, intr-o fabrica nou-construita, reprezinta o performanta extraordinara. Desi volumul productiei a crescut foarte mult in doar trei ani, fabrica a atins deja nivelul de calitate ridicat, atins in fabrici ale Continental Automotive Systems care s-au impus in decursul mai multor ani. Aceasta este dovada ca decizia noastra de a alege Sibiul a fost cea corecta din toate punctele de vedere."

BloombizTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 729 ori