Videanu: Sprijinim insuficient mediul de afaceri

Joi, 18 Februarie 2010, ora 11:00
1714 citiri
Videanu: Sprijinim insuficient mediul de afaceri

Misiunile diplomatice ale Romaniei din strainatate au sprijinit insuficient mediul de afaceri pana acum, dar acest lucru trebuie sa se schimbe, iar fiecare reprezentanta economica din afara tarii va trebui sa devina un "incubator de afaceri", a declarat joi ministrul Economiei, Adriean Videanu.

"Avem foarte multe de corectat, precum dialogul insuficient cu mediul de afaceri sau insuficiente studii de piata, insuficiente actiuni de gasire de noi oportunitati. (...) Misiunile economice din afara tarii trebuie sa devina incubatoare de afaceri", a spus Videanu, in deschiderea unei reuniuni a consilierilor economici din reprezentantele economice din strainatate ale Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, informeaza Mediafax.

El a adaugat ca in conditiile crizei economice sansa Romaniei este exportul, iar fiecare misiune economica va trebui sa sprijine atat companiile de stat, cat si ele private, in special IMM-uri.

"In conditii de criza, in conditiile in care consumul intern a scazut destul de mult , cel mai important pilon in perioada urmatoare va fi exportul. Fiecare misiune economica va trebui sa sprijine tot ce inseamna sector economic romanesc, indiferent de forma de proprietate.

Din pacate, multe misiuni s-au rezumat la reprezentarea companiilor de stat IMM-urile, ca fiind sansa Romaniei de a depasi cu costuri minime aceasta perioada de criza", a continuat Videanu.

Resursele diplomatice ale Romaniei vor trebui concentrate in zonele cu potential, dar orice piata este importanta, iar gasirea si valorificarea de oportunitati de afaceri va fi un criteriu de evaluare a misiunilor economice, a adaugat ministrul Economiei.

El a afrmat ca activitatea fiecarei misiuni economice din strainatate urmeaza sa fie evaluata, chiar daca deocamdata nu au fost gasite criteriile acestei evaluari.

"Vrem sa le evaluam dar nu avem criterii. Acum evaluam criteriile de performanta prin care vom evalua fiecare misiune economica din strainatate", a spus Videanu.

El a incheiat discursul multumind celor mai multi dintre cei prezenti, afirmand ca "in multe zone rezultatele sunt bune, dar in altele nu sunt deloc bune". 

#afaceri, #criza, #exporturi, #imm, #mediu, #videanu , #Exporturi