Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Produse agroalimentare romanesti, la mare cautare in strainatate: Exporturile, in crestere

Produse agroalimentare romanesti, la mare cautare in strainatate: Exporturile, in crestere


Exporturile romanesti de produse agroalimentare au crescut in primele cinci luni cu 23%, la 1,46 miliarde euro, in timp ce importurile au scazut cu 1%, la 1,77 miliarde euro, potrivit datelor furnizate de MADR.

In primele cinci luni din 2011, exporturile romanesti de produse agroalimentare erau in valoare de 1,19 miliarde euro, in timp ce importurile insumau 1,79 miliarde euro.

Romania a exportat in primele cinci luni ale acestui an produse agroalimentare in valoare de circa 1,04 miliarde euro in tarile din Uniunea Europeana, fata de 922,2 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut. In ceea ce priveste exporturile extracomunitare, acestea s-au cifrat in primele cinci luni la 420,64 milioane euro, fata de 268,4 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

In primele cinci luni ale acestui an, Romania a importat produse agroalimentare din tarile UE in valoare de aproximativ 1,42 miliarde euro, fata de 1,4 miliarde euro in acelasi interval al anului trecut. In ceea ce priveste importurile din afara Uniunii Europene, in primele cinci luni acestea au fost in valoare de 359,5 milioane euro, fata de 382,63 milioane euro in acelasi interval din 2011.

Uniunea Europeana este principalul partener in comertul agricol al Romaniei. Astfel, in primele cinci luni livrarile de produse agroalimentare catre aceasta destinatie au avut o pondere valorica de 71%, iar achizitiile din statele membre UE au detinut 80%, se arata in datele MADR.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 2207 ori