Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Exporturile Romaniei au scazut cu 1% in T1

Exporturile Romaniei au scazut cu 1% in T1


Romania a inregistrat in primul trimestru din acest an un declin de 1% al exporturilor fata de perioada similara din 2011, scaderi mai fiind raportate doar in alte trei tari, respectiv Bulgaria (3%), Cipru (3%) si Ungaria (1%), arata datele Eurostat publicate vineri.

Dupa nivelul deficitului comercial, Romania s-a clasat in primele trei luni ale acestui an pe locul noua intre statele Uniunii Europene (UE), cu un dezechilibru de 1,7 miliarde de euro.

Deficitul comercial al Romaniei a crescut cu 0,2 miliarde euro in ianuarie - martie fata de perioada similara din 2011, in conditiile in care importurile au crescut cu 1%, in timp ce exporturile au scazut cu 1% fata de acelasi interval din anul trecut, arata Eurostat.

In primul trimestru, Romania a exportat bunuri de 11 miliarde euro, fata de 11,1 miliarde euro in aceeasi perioada din 2011. Importurile s-au cifrat la 12,7 miliarde euro, in crestere cu 0,1 miliarde euro.

Potrivit Eurostat, in luna aprilie, exporturile Romaniei catre statele din afara blocului comunitar au crescut cu 1,9% fata de cele din martie, la un nivel ajustat sezonier de 1,2 miliarde euro, iar importurile au sporit cu 3,7%, la 1,3 miliarde euro.

La nivelul UE, cele mai mari deficite comerciale au fost inregistrate in primele trei luni in Marea Britanie (37,1 miliarde euro), Franta (21,6 miliarde euro) si Spania (10,7 miliarde euro).

Pe de alta parte, Germania, Olanda si Irlanda au avut cele mai mari excedente din primele doua luni, de 45 miliarde euro, 11,8 miliarde euro, respectiv 10,3 miliarde euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1218 ori