Cotnari: exporturi de 1,76 mil euro in 2010

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 00:04
1708 citiri
Cotnari: exporturi de 1,76 mil euro in 2010

Producatorul de vinuri Cotnari estimeaza pentru acest an o crestere cu 10% a vanzarilor la export, la 1,76 milioane euro, prin distributia a peste 1,1 milioane sticle, a declarat duminica directorul de marketing, Catalin Grecu,potrivit Newsin.

 

"Anul trecut s-au exportat in jur de 1 milion de sticle, in valoare de 1,6 milioane euro, cel mai bine vandut sortiment fiind Grasa de Cotnari.

In special exportam in Europa (Italia, Spania, Anglia, Germania, Grecia, Franta), dar si in Canada, SUA si Japonia. In acest an estimam o crestere cu 10% a vanzarilor la export. Aparent pare putin, dar daca am da curs cererilor de preturi mai mici, probabil nu ne-ar ajunge cantitatea pe care o producem. Nu vindem doar sa facem volum, ci si profit", a declarat directorul de marketing al Cotnari, Catalin Grecu.

Producatorul de vinuri Cotnari estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de circa 27 milioane euro, similara cu cea de anul trecut, potrivit directorului general al companiei, Constantin Deleanu.

"Estimam ca vom avea in 2010 aceeasi cifra de afaceri ca anul trecut si ca vom recupera in ultimul trimestru al acestui an pierderile din primele trei trimestre cauzate de ploile abundente din aceasta vara", a precizat Deleanu.

Potrivit acestuia, compania se asteapta ca productia de vin din acest an sa fie de circa sase milioane litri, in usoara scadere fata de cea din 2009. In primele noua luni au fost vandute 7,5 milioane de sticle de vin.

"Am investit in combinatul de vinificatie, din 2006 si pana in prezent, aproape 10 milioane euro. Am schimbat incepand cu linia de prelucrare a strugurilor, pana la linia de imbuteliere. Am investit si in vie in ultimii ani foarte mult, din 2006 si pana acum am plantat 700 de hectare de vie, asta inseamna investitii de circa trei milioane euro, din care 1,2 milioane euro vin de la Uniunea Europeana, bani acordati pentru reconversie si dezvoltare", a mai spus Deleanu.

Cotnari detine 1.700 hectare de vie si realizeaza 10 milioane de sticle de vin anual, lucrand cu 350 de angajati, numarul acestora putand ajunge la 1.000 in perioada de varf, cand este culesul.

Statia de imbuteliere produce 5.000 de sticle de vin pe ora, iar in 2009, Grasa de Cotnari a fost cel mai bine vandut sortiment.

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
#vanzari, #cotnari, #cifra de afaceri, #export, #distributie, #producatori de vinuri , #Exporturi