Victor Ponta: Voi accepta orice decizie a CCR, voi colabora cu Basescu

Joi, 16 August 2012, ora 10:20
1271 citiri
Victor Ponta: Voi accepta orice decizie a CCR, voi colabora cu Basescu

Premierul Victor Ponta a declarat, intr-un interviu pentru Handelsblatt, ca va accepta decizia CCR, indiferent care va fi aceasta, si ca va colabora cu Traian Basescu, pe care, de altfel, nu l-a mai atacat dupa referendum.

"Voi accepta orice decizie" a Curtii Constitutionale, a declarat Ponta, intr-un interviu care va aparea joi, scrie Newsin.

Premierul recunoase ca lupta pentru putere a afectat imaginea tarii si sustine ca, dupa referendum, s-a ferit sa lanseze atacuri impotriva lui Traian Basescu.

"Din punctul meu de vedere referendumul a pus capat crizei politice", a mai spus Victor Ponta.

Este al doilea interviu in presa straina in care premierul Victor Ponta se declara pregatit pentru a coabita cu Traian Basescu.

Victor Ponta, The Guardian: Criza politica din tara se apropie de final

Intr-un interviu acordat pentru The Guardian, premierul Romaniei a confirmat disponibilitatea de a coabita cu Traian Basescu, in cazul in care acesta va reveni la Cotroceni, atat timp cat presedintele respecta rolul conferit de Constitutie.

"Aceasta probabil este cea mai mare criza din ultimii zece ani, dar toate institutiile, inclusiv Curtea Constitutionala, Parlamentul si Guvernul au dovedit ca sunt solide si cred ca partea cea mai grea a trecut... Dupa aceasta vara fierbinte, vom intra intr-o situatie de normalitate si vom dovedi ca toate angajamentele noastre europene vor fi respectate", a spus Ponta, respingand acuzatiile asupra unei pretinse tentative de lovitura de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Victor Ponta criza politica Romania, #Ponta declaratii Handelsblatt, #Ponta declaratii presa internationala , #Economie politica