Victor Ponta: Pentru Romania este mai bine ca nu s-a ajuns la o solutie la Bruxelles

Duminica, 25 Noiembrie 2012, ora 10:03
1592 citiri
Victor Ponta: Pentru Romania este mai bine ca nu s-a ajuns la o solutie la Bruxelles

Premierul Victor Ponta considera ca intarzierea adoptarii unei solutii privind bugetul Uniunii Europene pentru 2014-2020 constituie un avantaj pentru Romania.

El a declarat, vineri seara, la Botosani, ca, pe fondul neadoptarii bugetului, Romania va avea timp sa negocieze capitolele care sunt dezavantajoase.

"Intr-un fel imi pare rau ca nu exista un consens la nivel european, dar pentru Romania e mai bine sa nu se ajunga la nicio solutie acum decat sa se ajunga la o solutie proasta. In perioada urmatoare, noi toti trebuie sa negociem sa scoatem acele prevederi care sunt dezavantajoase pentru Romania si sa obtinem o alocare cat mai buna", a precizat Victor Ponta.

Primul-ministru a subliniat ca pentru Romania este important ca Uniunea Europeana sa nu mai impuna "conditii clar indreptate impotriva Romaniei".

"Trebuie sa avem alocarile suficiente pentru politica agricola comuna. Am discutat si cu presedintele Frantei si cu primul-ministru al Poloniei ca sa ne coordonam si sa avem sprijin pentru politica agricola comuna, iar la coeziune o suma cat mai mare si mai ales sa fie scoase conditiile acelea care erau impotriva Romaniei", a adaugat Ponta.

#Ponta Summit UE, #Victor Ponta buget UE, #Ponta negocieri buget UE , #Economie politica