Schimbari importante in topul celor mai mari economii mondiale

Duminica, 16 Iunie 2013, ora 13:23
6270 citiri
Schimbari importante in topul celor mai mari economii mondiale

In clasamentul celor mai mari economii ale lumii, realizat de Banca Mondiala, au aparut cateva modificari majore. SUA raman pe prima pozitie, dar sunt urmate de doua tari asiatice, in timp ce Elvetia, considerata un paradis fiscal a coborat pe locul 19. Italia se lupta sa ramana in clasament, dar a fost surclasata de Brazilia.

Cu un produs intern brut (PIB) de 15 trilioane de dolari, SUA ocupa prima pozitie in clasamentul celor mai mari economii ale lumii, conform raportului Bancii Mondiale citat de Business Insider.

SUA sunt urmate, in top, de China cu un PIB de peste 7 trilioane de dolari si de Japonia, cu un PIB deaproape 6 trilioane de dolari.

Germania, cea mai puternica economie a Europei (PIB de aproape 4 trilioane de dolari), se afla pe locul patru si a depasit Franta, cu un PIB de aproape 3 trilioane de dolari.

La mica distanta de statul francez se afla Brazilia, la egalitate cu Marea Britanie. Italia vine din urma, urmata de India si Rusia. Din topul celor mai mari 10 economii ale lumii au iesit Canada, Spania, Belgia sau Portugalia.

Romania este pe locul 54 in lume in functie de marimea Produsului Intern Brut, cu patru pozitii deasupra Ungariei si cu mult peste Bulgaria, iar urmatoarea tinta este depasirea Cehiei.

Ungaria se afla pe locul 58 in clasamentul mondial al economiilor, avand un PIB de 128,844 miliarde dolari, conform estimarilor FMI pentru 2012. Bulgaria, cu o economie de 50,806 miliarde dolari, ocupa pozitia 75 a topului.

Dintre economiile est-europene, cel mai accesibil competitor pentru Romania pare a fi Cehia, care cu un PIB de 193,513 miliarde de dolari sta la limita inferioara a topului 50. Aceasta tara are o populatie de 10,5 milioane de locuitori, fata de 19 milioane, cat are Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cele mai mari economii, #Romania in top economie, #economii mondiale top , #Economie politica