Isarescu: Daca economia duduie, pe de alta parte gafaie

Joi, 26 Februarie 2009, ora 10:30
2066 citiri
Isarescu: Daca economia duduie, pe de alta parte gafaie

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, este de parere ca politica guvernamentala nu trebuie sa tina cont de "exuberanta" pietelor, iar Executivul sa isi dea seama ca, daca "economia duduie, pe de alta parte gafaie".

"Politica guvernamentala, cea fiscala, trebuie sa fie anticiclica, adica Guvernul nu trebuie sa intre in aceeasi exuberanta cu pietele. Dimpotriva. Cand vede ca pietele sunt exuberante, cand este o speranta, cand cresc preturile, iar economia duduie, sa isi dea seama ca in momentul in care ceva duduie, pe de alta parte gafaie", a declarat, miercuri, Isarescu, la o conferinta despre politici monetare sustinuta la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor de la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, in fata a peste cinci sute de studenti, relateaza Mediafax.

El a explicat ca, daca o persoana fuge repede, iar altcineva sta si o urmareste, isi da seama "ca acela care fuge, de fapt, gafaie, si, candva, o sa oboseasca".

"Politicile guvernamentale trebuie sa fie pregatite pentru momentul inevitabil rezultat din natura umana, al declinului ciclic, pentru ca, pastrand rezerve, sa micsoreze perioada de scepticism si chiar de defetism", a spus guvernatorul BNR.

Mugur Isarescu, va primi, joi, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB). 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#isarescu, #BNR, #cursul de schimb, #leu, #valute emergente , #Economie politica