Hollande: Summitul "a fost util si a constituit o etapa"

Duminica, 25 Noiembrie 2012, ora 10:30
1121 citiri
Hollande: Summitul "a fost util si a constituit o etapa"

Presedintele francez Francois Hollande a apreciat vineri ca, in pofida esecului sau, summitul european privind bugetul pe 2014-2020 al UE a fost "util" si a "constituit o etapa" catre un acord, relateaza AFP.

"Consiliul a fost util si a corespuns unei etape in cautarea unui acord privind o perspectiva bugetara" pentru Uniunea Europeana, a declarat Hollande intr-o conferinta de presa.

"In cazul in care Consiliul poate, la inceputul anului 2013, sa se reuneasca pentru a-l incheia, ar fi o perspectiva buna", a adaugat acesta.

Minimizand gradul de esec al summitului, presedintele francez a afirmat ca in trecut au existat "mereu doua consilii europene, unul exploratoriu pentru a intelege pozitiile principalelor tari si pentru a vedea ce le poate apropia, si un consiliu concludent".

"Nu am scapat de aceasta logica", a adaugat Hollande.

Presedintele francez a comentat si ca "Germania nu a vrut sa izoleze Marea Britanie, iar Franta a dorit ca tarile coeziunii, atasate politicilor de crestere si politicii agricole comune, sa se poata face auzite". In opinia sa, Franta si Germania s-au aflat "in centrul" negocierilor.

Cancelarul german, Angela Merkel, si Francois Hollande, s-au intalnit pe rand vineri dimineata cu premierul britanic, David Cameron, care a fost sustinut de premierii suedez si olandez, alti doi lideri din randul celor care sprijina o reducere si mai semnificativa a bugetului european propus de presedintele Consiliului, Herman van Rompuy.

Potrivit unui diplomat britanic, doamna Merkel ar fi manifestat "simpatie" fata de pozitia Marii Britanii.

#Francois Hollande summit UE, #pozitie Franta buget UE, #Hollande buget UE, #negocieri buget UE Franta , #Economie politica