Angela Merkel se declara "multumita" de atmosfera de la summitul UE

Sambata, 24 Noiembrie 2012, ora 15:34
1510 citiri
Angela Merkel se declara "multumita" de atmosfera de la summitul UE

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, s-a declarat "multumita" in legatura cu discutiile din cadrul summitului UE, justificand suspendarea lucrarilor prin necesitatea de a exista mai mult timp pentru ajungerea la un acord la inceputul anului, informneaza AFP.

"Sunt multumita de modul in care s-au derulat discutiile", a spus Merkel, apreciind ca "este posibil sa se ajunga la un acord la inceputul anului viitor".

"Atmosfera a fost foarte amicala si constructiva", in pofida divergentelor de opinie, a subliniat ea.

"Era dificil sa ne dam seama de cat timp aveam nevoie pentru un acord. Nu exista niciun motiv sa scoatem acordul cu forcepsul", a argumentat Merkel.

Summitul Consiliului European dedicat bugetului multianual al Uniunii Europene s-a incheiat vineri dupa-amiaza, fara a se ajunge la un acord, anunta surse din cadrul Presedintiei semestriale a Consiliului UE.

Reuniunea sefilor de stat si de guvern din cele 27 de state membre UE incepuse joi seara, la Bruxelles, fiind dedicata in principal bugetului multianual al Uniunii pentru perioada 2014-2020. "Sefii de stat si de guvern s-au despartit fara a ajunge la un acord", afirma o sursa oficiala.

Liderii europeni reluasera vineri dimineata lucrarile, dupa o serie de intrevederi bilaterale care au avut loc joi si au fost urmate de summit. Dar nu au reusit sa depaseasca divergentele privind bugetul plurianual si distribuirea fondurilor. Premierul Marii Britanii, David Cameron, declara vineri dimineata ca nu existau "progrese suficiente".

#atmosfera summit UE, #summit buget UE, #Angela Merkel summit UE, #Angela Merkel buget UE, #buget UE Germania , #Economie politica