X-Trade Brokers: Romania se afla in recesiune

Luni, 19 Iulie 2010, ora 12:40
1225 citiri
X-Trade Brokers: Romania se afla in recesiune

Romania incearca sa identifice caile de relansare economica, intrucat masurile luate pana in prezent au vizat doar reducerea deficitului bugetar, fara a stimula cresterea economica, in timp ce Polonia si Cehia au un avans considerabil, au precizat, luni, analistii X-Trade Brokers, precizeaza NewsIn.

"Romania se afla in recesiune, cu perspective similare si pentru 2011 si inca incearca sa identifice caile de relansare economica, intrucat masurile luate pana in prezent au vizat doar reducerea deficitului bugetar, fara a stimula cresterea economica, sustinerea productiei, a anumitor sectoare competitive," subliniaza analistii X-Trade Brokers.

In Europa Centrala si de Est, in 2010 si in 2011 decalajele dintre tari se vor accentua, Polonia si Cehia avand deja un avans considerabil - prima a reusit sa nu intre in recesiune, iar Cehia a inregistrat cresteri consistente pe mai multe segmente, in ultima perioada.

Ungaria, la randul sau, este intr-o situatie nefavorabila, actualmente inclusiv din cauza faptului ca Fondul Monetar International si Uniunea Europeana au suspendat discutiile de evaluare in cadrul acordului de imprumut incheiat la sfarsitul anului 2008.

O prima urmare- moneda maghiara a explodat de la nivelul de 281,59 forinti/euro, curs la care a inchis sedinta de tranzactionare de vineri 16 iulie, ajungand luni 19 iulie de nivelul de 289,38 forinti/euro, la primele ore ale diminetii.

"Din cauza crizei economice si a modului in care statele din UE au reactionat pentru a o depasi, se vor accentua atat decalajele din Uniune, cat si cele dintre tarile din Europa Centrala si de Est. Romania va avea de recuperat cu mult mai mult decat avea in 2008, pentru a se apropia de mediile europene, iar politicile macroeconomice vor trebui sa fie recalibrate pentru a face fata noilor provocari", sustine Victor Safta, directorul sucursalei din Romania a X-Trade Brokers.

De altfel, revigorarea economica va avea loc in salturi. Europa, SUA si Japonia emit semnale contradictorii privind ritmul de revenire economica dupa criza, iar in Europa Centrala si de Est au aparut decalaje majore intre state cu economii relaxate precum Polonia si Cehia, si cele grav afectate de criza, precum Romania si Ungaria, spun analistii X-Trade.

Europa, SUA si Japonia emit semnale contradictorii privind ritmul de revenire economica dupa criza.

Monedele principale ale lumii raman foarte volatile.

In Europa Centrala si de Est se accentueaza decalaje: Polonia si Cehia conduc plutonul fruntas, Romania si Ungaria inca se lupta cu criza, sustin analistii X-Trade Brokers, in cadrul unei analize date publicitatii luni.

"Nici una dintre tarile afectate de criza nu va avea o relansare economica coerenta si constanta, intrucat criza a fost mult prea profunda si, in plus, interdependentele economice la nivel mondial sunt extrem de complexe, iar evolutiile pozitive dintr-o anumita zona au adesea efecte negative pentru anumite tari sau regiuni. Cel mai bun si recent exemplu in acest sens este aprecierea monedei Europene din ultima saptamana, care loveste actiunile companiilor exportatoare, iar pe un termen ceva mai lung, prin propagarea efectelor valutare, va avea, fireste, efecte negative asupra cresterii economice a tarilor care isi bazeaza o buna parte din economie pe exporturi", sustine Victor Safta.

Unul dintre cei mai importanți brokeri de asigurare rămâne fără autorizație. Acuzații de fraudă
Unul dintre cei mai importanți brokeri de asigurare rămâne fără autorizație. Acuzații de fraudă
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autorizaţia de funcţionare a FAST Brokers, după ce șeful companiei a fost arestat pentru infracţiuni de instigare la fraudă informatică...
#brokeri, #recesiune, #deficit, #bugetar, #relansare, #economica , #Deficitul bugetar