Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Voinea anunta un deficit bugetar de 1,1% din PIB in prima jumatate a anului

Voinea anunta un deficit bugetar de 1,1% din PIB in prima jumatate a anului


Deficitul bugetar la jumatatea anului 2013 este in parametri si se situeaza la 1,1% din Produsul Intern Brut (PIB), a declarat marti, la Banca Nationala a Romaniei, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

Ultimele date publicate de Ministerul Finantelor Publice (MFP) pe 25 iunie aratau ca deficitul bugetului general consolidat la sfarsitul lunii mai 2013 a fost de 1,05% din PIB, conform datelor operative, cu 0,15 puncte procentuale mai mic decat in luna precedenta si cu 0,18 puncte procentuale mai mic fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Deficitul se incadreaza in limitele agreate cu organismele financiare internationale,

fiind in linie cu deficitul prognozat pentru sfarsitul anului 2013.

Pentru 2013, autoritatile au prevazut un deficit bugetar de circa 3 miliarde euro, respectiv 2,1% din PIB, inclusiv cheltuielile suplimentare (0,3% din PIB) pentru plata facturilor la medicamente in maximum 60 de zile, o cerinta expresa a Comisiei Europene si a Fondului Monetar International, ale carei efecte nu vor fi luate in calcul insa la tinta de deficit asumata de 1,8% din PIB.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1325 ori