Vasilescu (BNR): Este absurd sa pedalam anul acesta pe iesirea din criza

Marti, 10 August 2010, ora 00:25
1448 citiri
Vasilescu (BNR): Este absurd sa pedalam anul acesta pe iesirea din criza

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a declarat luni ca este exclusa iesirea din criza anul acesta si ca mai intai trebuie rezolvata problema deficitului bugetar. 

"Nu avem anul acesta cum sa stimulam iesirea din recesiune, este absurd sa pedalam pe iesirea din criza. Trebuia sa rezolvam problema deficitului bugetar, fara asta nu putem merge mai departe", a declarat Adrian Vasilescu, intr-o interventie telefonica la Antena3.

Acesta a mai adaugat ca unii apasa "ambele pedale", cea a iesirii din criza si a rezolvarii deficitului bugetar, cum ar fi americanii, dar ca, in general, "toata lumea merge pe a doua varianta, doar pe deficit".

Vasilescu a relatat cum seful Bancii Centrale Europene s-a "rastit" de curand, intr-un articol, la America, pentru ca "nu intelge importanta echilibrului bugetar".

"Toate perioadele de progres au fost ca raspuns la provocari grave, criza despre care nimeni nu stie cand se va sfarsi, unii spun 2020, 2021, este nesansa generatiei asteia, dar este si o provocare", a concluzionat Vasilescu.

#vasilescu, #bnr, #criza , #Deficitul bugetar