Reducerea deficitului, o preocupare la nivelul intregii Europe (Wolfgang Schauble)

Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 11:50
1146 citiri
Reducerea deficitului, o preocupare la nivelul intregii Europe (Wolfgang Schauble)

Europenii impartasesc punctul de vedere al Germaniei in legatura cu necesitatea reducerii deficitului, a afirmat sambata la Washington ministrul german de finante, Wolfgang Schauble.

"Nimeni nu poate comite greseala sa creada ca exista alternativa la reducerea deficitului. Nu este o pozitie germana, este un punct de vedere comun", a declarat el, in paralel cu reuniunea de primavara a Fondului Monetar International si a Bancii Mondiale, transmite AFP.

Demnitarul german a recunoscut ca, pentru moment, cresterea economica in Europa este nesatisfacatoare, insa a atras atentia asupra asteptarilor "nerealiste" in acest domeniu. Europa nu va fi "motorul principal" al cresterii care, pe termen lung, nu va depasi 1% sau 1,5%, a mai afirmat ministrul.

"Reducerea deficitului in zona euro trebuie sa continue", a declarat vineri Wolfgang Schauble.

"Europenii sunt pe cale sa isi rezolve problemele. Iar aceasta necesita timp inainte de a relua cresterea economica", a adaugat el.

Europenii se afla sub presiunea partenerilor internationali ca sa relanseze cresterea economica pe vechiul continent si sa renunte la politica de austeritate dusa in prezent in speranta reducerii deficitului si a nivelului datoriilor.

In pofida acestor apeluri, Germania ramane ferm atasata de principiul redresarii absolute a finantelor publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deficit tari europene, #Wolfgang Schauble declaratii, #criza financiara tari europene , #Deficitul bugetar