Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pogea: Cheltuielile bugetare cresc cu 10,1% iar veniturile scad cu 6,8%

Pogea: Cheltuielile bugetare cresc cu 10,1% iar veniturile scad cu 6,8%

Deficitul bugetar a ajuns la 0,63% din PIB dupa primele doua luni ale anului, a declarat ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, in conditiile in care veniturile totale au scazut cu 6,8% iar cheltuielile au crescut cu 10,1% fata de perioada similara a anului trecut.

"In structura veniturilor, principalele scaderi le-au inregistrat impozitul pe profit, cu 13,4%, si colectarile de TVA, cu 7,6%.

In schimb, au crescut incasarile din impozitele din salarii", a spus Pogea. Ministrul finantelor a adaugat ca, in primele doua luni ale anului, fata de perioada similara a anului trecut, cheltuielile totale au crescut cu 10,1%, iar cele de personal cu 2,8%.

Totodata au crescut si cheltuielile cu dobanzile si cele cu asistenta sociala, a mai precizat Pogea. Pentru 2009, Guvernul are in vedere o estimare de deficit bugetar de 4,6% din PIB.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1514 ori