Patriciu: Suntem in ultimul moment in care putem sa luam masuri inteligente

Marti, 14 Septembrie 2010, ora 00:57
1522 citiri
Patriciu: Suntem in ultimul moment in care putem sa luam masuri inteligente

Afaceristul Dinu Patriciu a declarat luni ca "politica de austeritate inutila si acordurile inrobitoare cu FMI nu fac altceva decat sa ne duca din ce in ce mai jos in ceea ce priveste posibilitatea de a iesi din criza".

De altfel, el este convins ca "suntem in ultimul moment in care am putea sa luam masuri inteligente".

"Politica de austeritate pe care a impus-o Guvernul prin incompetenta stranguleaza consumul, micsoreaza cererea (...) si are drept rezultat saracia", a declarat el la Realitatea TV.

"Sunt crime impotriva sigurantei nationale si impotriva nivelului de piata al acestui popor", califica afaceristul masurile luate de Guvernul Boc.

De altfel, "vor raspunde, chiar si penal, semnatarii acestor acorduri", a mai spus Patriciu.

Cota unica de maximum 10%, TVA de 15%

Dinu Patriciu a numit, printre masurile inteligente ce ar putea fi luate, cota unica de maximum 10% si TVA de 15%.

"Cota unica ar trebui sa fie maxim 10%, pentru ca suntem in competitie cu toti vecinii nostri". Pentru ca la sud de Dunare e deja 10%, "noi ar trebui s-o facem 8 sau 9", a declarat el. Cat despre TVA, o "cota rezonabila" ar fi de 15%.

Ar lua in management benevol intreprinderi familentare

"Statul roman are solutii simple si foarte rapide - venituri pe termen scurt care sa acopere deficitul bugetar", printre care privatizarea tuturor intreprinderilor falimentare, a mai spus Patriciu.

Mai mult, Patriciu chiar s-a oferit sa ia in management "orice pentru a face un gest de bine pentru oamenii acestei tari; orice intreprindere falimentara poate fi transformata intr-una rentabila".

"Daca sunt scoase la privatizare o sa cumpar cate ceva", a mai spus afaceristul.

#austeritate, #fmi, #masuri, #dinu patriciu , #Deficitul bugetar