Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MOL anunta profituri nete de 589 de milioane de dolari, in trimestrul trei

MOL anunta profituri nete de 589 de milioane de dolari, in trimestrul trei
Grupul ungar de productie si distributie de hidrocarburi MOL a anuntat profituri nete pentru al treilea trimestru din 2006 de 119,5 miliarde de forinti (589 milioane de dolari), in crestere cu 112% fata de anul trecut, depasind cu mult si estimarile initiale, conform Reuters.Analistii estimau ca grupul va inregistra un profit net de 75,62 miliarde de forinti pentru al treilea trimestru al anului in curs, in crestere fata de nivelul de 56,44 miliarde de forinti inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.
MOL a declarat ca aprecierea dolarului american, cresterea vanzarilor produselor de rafinarie si o imbunatatire a mediului de productie in sectorul petrochimic au contribuit la aceasta performanta. "MOL a incheiat un alt trimestru foarte bun, inregistrand profituri in toate sectoarele sale", a anuntat presedintele grupului, Zsolt Hernadi.

Profiturile diviziei de exploatare si productie a MOL au fost majorate de preturile ridicate la petrol si un curs favorabil dolar/forint, care a fost partial eclipsat de o reducere cu 3% a mediei zilnice de productie de hidrocarburi.

Divizia de rafinare si marketing a inregistrat o majorare a profiturilor operationale cu opt miliarde de forinti, pana la valoarea de 58,7 miliarde de forinti pentru cel de-al treilea trimestru.

MOL a precizat ca profiturile operationale ale grupului au crescut cu 36% in cel de-al treilea trimestru din 2006 pana la valoarea de 94,75 miliarde de forinti, fata de cele 69,9 miliarde de forinti inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, iar vanzarile au crescut cu 30% pana la 762,3 miliarde de forinti.

Preturile interne la combustibil au scazut in cel de-al treilea trimestru, urmand tendintele de pe piata internationala, insa cererea a continuat sa creasca substantial, contribuind la performantele grupului.

In ciuda acestui trimestru bun, compania a precizat ca viitorul proiect guvernamental de ajustare fiscala, lansat in luna iunie cu scopul de a reduce uriasul deficit bugetar, ce va aduce cu sine majorari substantiale ale taxelor, va reduce cererea la combustibili.

MOL administreaza 795 de benzinarii in Ungaria si in tarile vecine.

NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 671 ori