Ministerul de Finante vrea sa atraga 4,7 miliarde lei prin titluri de stat

Luni, 29 August 2011, ora 17:35
1094 citiri
Ministerul de Finante vrea sa atraga 4,7 miliarde lei prin titluri de stat

Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa atraga 4,7 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat in luna septembrie, in vederea finantarii deficitului bugetar si refinantarii datoriei publice, potrivit datelor ministerului, informeaza Newsin.

Astfel, ministerul va organiza patru licitatii pentru certificate de trezorerie cu discont, cu maturitate la 182 zile, 278 zile si 364 zile, valorile programate fiind de un miliard lei, un 1,2 miliarde lei, 500 milioane lei si 400 milioane lei.

De asemenea, Finantele vor redeschide trei emisiuni de obligatiuni de stat de tip benchmark, cu maturitate la 3 ani, la 5 ani si la 10 ani.

Obligatiunile la 5 ani au o valoare programata de 500 milioane lei, cele la 3 ani de 700 milioane lei, iar cea la 10 ani de 400 milioane lei. Ministerul Finantelor Publice (MFP) a anuntat ca pentru trimestrul al treilea din 2011 vrea sa atraga intre 13 si 15 miliarde de lei de pe piata interna prin emisiuni de titluri de stat.

"Pentru trimestrul III al anului 2011, Ministerul Finantelor Publice anunta atragerea unui volum indicativ cuprins intre 13 si 15 miliarde lei, reprezentand emisiuni de titluri de stat pe piata interna in vederea finantarii deficitului bugetar si refinantarii datoriei publice, contribuind la mentinerea rezervelor financiare existente in valuta in contul trezoreriei statului.

In scopul optimizarii portofoliului si consolidarii curbei randamentelor MFP va lansa in aceasta perioada emisiuni de certificate de trezorerie cu discont cu maturitati de 6 si 12 luni si va redeschide emisiunile de obligatiuni de stat de tip benchmark cu maturitate de 3, 5 si respectiv 10 ani", au declarat la finele lunii iunie reprezentantii MFP.

Valoarea este similara cu cea anuntata pentru cel de-al doilea trimestru din acest an. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#minister finante, #titluri de stat , #Deficitul bugetar