Bugetul de stat pe 2013 va avea un deficit de 18 miliarde lei - Proiect

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 15:42
1526 citiri
Bugetul de stat pe 2013 va avea un deficit de 18 miliarde lei - Proiect
Sursa foto:Cursdeguvernare

Bugetul de stat pe 2013 va avea un deficit de 18,176 miliarde de lei, pe fondul unor venituri proiectate la 98,182 miliarde lei si unor cheltuieli de 116,36 miliarde lei, potrivit proiectului de buget pe 2013 publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP).

In anul 2013, ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale vor finanta cu prioritate acele lucrari de investitii/activitati noi sau in continuare, aferente proiectelor finantate din fonduri externe nerambursabile.

Potrivit proiectului de act normativ, se interzice finantarea lucrarilor de investitii noi daca nu sunt asigurate surse de finantare a lucrarilor de investitii/activitati in continuare, astfel incat sa se respecte graficele de executie/termenele de punere in functiune, sau datele de finalizare a proiectelor aflate in implementare.

Se interzice finantarea obiectivelor de investitii noi daca in portofoliul ordonatorilor de credite ai bugetelor locale exista obiective de investitii/proiecte in derulare al caror termen de punere in functiune/termen de implementare stabilit prin contractul/decizia/ordinul de finantare este depasit, pana la finalizarea acestora.

Exceptie fac lucrarile de investitii colaterale, care cuprind cheltuielile pentru efectuarea unor lucrari legate teritorial si functional de o anumita investitie directa, necesare punerii in functionare si exploatarii investitiei directe realizate ca urmare a implementarii unor proiecte finantate din fonduri externe nerambursabile.

Seful Misiunii Fondului Monetar International (FMI), Erik de Vrijer, s-a intalnit luni dimineata cu ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, pentru a discuta forma finala a proiectului bugetului de stat pe 2013.

Primul-ministru Victor Ponta a declarat luni ca bugetul de stat pentru 2013 ar urma sa ajunga la Parlament miercuri seara sau joi dimineata.

Premierul a precizat, la sfarsitul sedintei USL, ca au fost aprobate liniile principale privind bugetul pe 2013 si ca toate elementele tehnice urmeaza sa fie finalizate de ministerele de resort.

Totodata, premierul a anuntat ca marti va avea loc o sedinta speciala a Guvernului pentru aprobarea masurilor premergatoare adoptarii bugetului de stat si al asigurarilor sociale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget Romania 2013, #buget national 2013, #deficit bugetar Romania 2013, #deficit buget Romania 2013 , #Deficitul bugetar