Tarile bogate au o datorie morala sa sutina dezvoltarea globala - Premier britanic

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 09:49
1377 citiri
Tarile bogate au o datorie morala sa sutina dezvoltarea globala - Premier britanic

Tarile bogate au obligatia morala sa mentina ajutorul acordat dezvoltarii globale in pofida crizei economice cu care se confrunta, a afirmat premierul britanic David Cameron.

El s-a exprimat in paralel cu Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), dupa prima reuniune a unui grup de lucru desemnat de ONU pentru a defini noile obiective ale dezvoltarii durabile pentru perioada dupa 2015.

David Cameron coprezideaza acest grup impreuna cu seful statului indonezian, Susilo Bambang Yudhoyono, si cu presedinta Liberiei, Ellen Johnson-Sirleaf.

Potrivit unui recent raport al Natiunilor Unite, ajutorul public pentru dezvoltare, se diminueaza sub efectul crizei economice, facand si mai dificil de atins obiectivele globale fixate de ONU pentru a reduce saracia sau pentru ameliorarea sistemului medical si educatieo.

"Este important ca tarile care fac promisiuni sa si le respecte", a declarat premierul Cameron in fata reprezentantilor presei. "Aceste promisiuni au fost facute celor mai sarace tari ale lumii", a mentionat el.

Demnitarul britanic a precizat ca noile obiective ale ONU au ca scop principal eradicarea "saraciei absolute in lume".

Potrivit presedintelui indonezian, Susilo Bambang Yudhoyono, daca se are in vedere presiunea demografica a unei planete cu noua miliarde de locuitori in anul 2050, obiectivele trebuie sa permita "sa se faca fata unei cereri mai puternice de hrana, energie, locuri de munca si infrastructura", conservand in acelasi timp mediul inconjurator.

Grupul de lucru are la dispozitie un an de zile pentru a defini noile obiective ce trebuie adoptate cu prilejul viitoarei sesiuni a Adunarii Generale din septembrie 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tari bogate dezvoltare globala, #suport dezvoltare globala, #raport ONU saracie , #Criza financiara