Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Standard & Poor's a retrogradat ratingul Bucurestiului, de la 'BB plus' la 'BB'

Standard & Poor's a retrogradat ratingul Bucurestiului, de la 'BB plus' la 'BB'


Standard & Poor's a revizuit in scadere, de la 'BB plus' la 'BB' ratingurile pentru creditele pe termen lung al orasului Bucuresti din Romania si ulterior a retras aceste calificative, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

La momentul retragerii ratingului, perspectiva era negativa.

Retrogradarea reflecta ceea ce S&P considera a fi incertitudinea nerezolvata privind refinantarea masiva a orasului si expunerea in valuta, asociata cu achitarea emisiunii de eurobonduri de 500 milioane de euro, scadente in 2015, precum si viitorul datoriei orasului si politicile de lichiditati.

Ratingurile sunt de asemenea constranse de cadrul institutional 'neechilibrat si in curs de dezvoltare' al Bucurestiului, precum si de situatia lichiditatilor, pe care S&P o vede ca slaba.

Cu toate acestea, ratingurile sunt sprijinite de pozitia Bucurestiului, care este centrul administrativ, financiar si economic al Romaniei, si de excedentul bugetar operational foarte ridicat al orasului.

S&P a retras ratingurile Bucurestiului din motive contractuale. La momentul retragerii ratingului, perspectiva era negativa, reflectand opinia S&P ca ratingurile s-ar putea confrunta cu presiuni negative suplimentare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1125 ori
Citeste mai multe despreStandard Poors rating Bucuresti