Seful BM, catre liderii UE: Nu mai este loc de greseli!

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 12:10
999 citiri
Seful BM, catre liderii UE: Nu mai este loc de greseli!

Robert Zoellick, seful Bancii Mondiale (BM), ii avertizeaza pe liderii europeni care nu reusesc sa se puna de acord in privinta unei eventuale expansiuni a fondului de salvare, ca nu mai este loc de greseli acum, cand mai e putin pana la summitul din 23 octombrie.

Franta si Germania s-au angajat sa realizeze un plan convingator pe care sa il prezinte la summit-ul de duminica la Bruxelles, astfel incat sa poata tine in frau criza datoriilor care incepe sa afecteze economia globala, informeaza Reuters.

"Consider ca ar putea ajunge la un acord comun si mai cred ca de la intalnirea noastra anuala din luna septembrie pana acum, liderii europeni s-au concentrat mai mult asupra acestei probleme. In acelasi timp, s-ar putea sa nu mai fie loc de greseli, in acest moment", a declarat Robert Zoellick, presedintele BM, in cadrul unui eveniment de la Universitatea din Michigan.

Cu toate acestea, daca liderii europeni isi vor defini pasii si nu se vor intinde prea mult cu deciziile in viitorul apropiat, pietele ar putea reactiona chiar bine la acest lucru, considera Zoellick.

Cu putin timp inainte de aceste declaratii, presedintele BM sustinea in fata catorva sute de studenti si profesori ca este ingrijorat ca aceasta criza a datoriilor din zona euro s-ar putea raspandi spre pietele emergente, care genereaza in acest moment cresterea globala. In plus, acesta a subliniat ca bugetele din tarile sarace se afla inca in plin proces de revenire dupa criza financiara globala din 2008-2009.

#Banca Mondiala UE summit, #Robert Zoellick lideri UE, #criza economica Europa , #Criza financiara