Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

OCDE: Europa sa isi coordoneze mai bine raspunsul la criza

OCDE: Europa sa isi coordoneze mai bine raspunsul la criza

Europa dispune de resursele necesare pentru a infrunta criza datoriilor, dar ea trebuie sa-si "coordoneze mai bine" deciziile, a afirmat sambata secretarul general al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), Angel Gurria.

"Europa are mijloacele, institutiile, vigoarea si puterea" pentru a face fata crizei finantelor sale publice, dar "aceasta vointa nu s-a transmis in mod corect, in mod suficient de limpede din cauza problemelor de guvernare ale institutiilor" europene, a declarat Gurria, citat de AFP.

In cursul unei conferinte de presa, organizata inainte de summitul G20 ce va avea loc luni si marti, secretarul general al OCDE a cerut tarilor de pe Vechiul Continent "sa-si coordoneze mai bine" deciziile pe care le adopta.

"Impresia pe care o avem este ca exista atatea restrictii institutionale incat nu vom putea actiona cu o forta suficienta", a insistat el, intr-un moment in care divergentele cu privire la solutiile pentru iesirea din criza sunt evidente intre tarile din zona euro.

Astfel, in timp ce Franta, Italia si Spania se pronunta in favoarea unor masuri urgente de stimulare a economiei, Germania, principala putere economica europeana, acorda prioritate echilibrului bugetar in tarile din zona euro confruntate cu o indatorare sufocanta si un semnificativ deficit bugetar.

Angel Guerria a avertizat ca lumea se confrunta in prezent cu o "incetinire generalizata", rezultat al unui dinamism scazut al principalelor economii mondiale, cum ar fi cea a Statelor Unite, Chinei si Europei in ansamblul sau, situatie ce va obliga G20 sa aiba in vedere "masurile ce se impun".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 974 ori