Mobexpert investeste 10 milioane de euro intr-un nou centru logistic

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 11:38
3164 citiri
Mobexpert investeste 10 milioane de euro intr-un nou centru logistic

 

Mobexpert a inceput lucrarile de constructie la un nou centru logistic situat in Bucuresti pentru a optimiza mai mult procesele de achizitie si distributie a produselor, investitia ridicandu-se la 10 milioane de euro, a anuntat azi compania.

 

 

Construirea noului centru logistic se inscrie in masurile prevazute de Mobexpert pentru optimizarea costurilor din lantul de aprovizionare, astfel incat preturile finale ale produselor din magazine sa poata fi mentinute pentru clienti la nivelul actual. Noul centru logistic de la Bucuresti va permite achizitii de produse in cantitati mai mari, la preturi mai avantajoase, si o distributie mai rapida a produselor catre reteaua de magazine.

"Prin acest nou centru logistic vom optimiza mai mult procesele de achizitie si distributie a produselor, ceea ce va veni, in primul rand, in sprijinul mentinerii pretului lor in magazine. E una din masurile pe care le-am planuit inca din septembrie pentru a ne putea proteja cat mai bine clientul de potentialele cresteri de preturi ale produselor generate de un context economic destul de dur cu care se confrunta piata: criza financiara, evolutiile negative ale cursului de schimb, cresterea costurilor la utilitati si materii prime", a declarat presedintele Grupului Mobexpert, Dan Sucu.

Noul centru logistic este localizat la kilometrul 21 al Autostrazii A1, Bucuresti-Pitesti, in dreptul localitatii Bolintin. Centrul Logistic Bucuresti (CLB) va avea o suprafata construita de 24.000 de metri patrati, fiind structurat in 4 corpuri de cladire independente. Suprafata totala a terenului pe care se va inalta constructia este de 62.500 de metri patrati incluzand, pe langa cele patru corpuri de cladire, si spatii de parcare pentru camioane, zona de utilitati si spatii verzi.

Reprezentantii companiei estimeaza ca lucrarile de constructie vor fi incheiate la sfarsitul lunii mai 2009, inclusiv partea de echipamente si programe informatice. Centrul va deveni complet functional incepand cu luna iulie 2009. Prin Centrul Logistic Bucuresti, Mobexpert va derula fluxuri de import pe zona mobilierul pentru casa, a decoratiunilor si a mobilierului de birou.

Centrul Logistic Bucuresti va fi deservit, pentru inceput, de o echipa operationala de 35 de persoane, urmand ca numarul acestora sa creasca la aproximativ 60 pana la sfarsitul anului, in functie de evolutia activitatii centrului.

Mobexpert mai opereaza, in prezent, doua centre logistice. Cel de la Bucuresti, Tunari, are o suprafata de 10.000 de metri patrati si este functional din 2005. Acesta va deveni centru de productie dupa intrarea in functiune a noului centru de la Bolintin. A doua platforma logistica se gaseste la Targu Mures, are 12.000 de metri patrati, este functionala din 2008 si este destinata, in principal, produselor provenind din productia fabricilor proprii.

Mobexpert este unul din liderii pietei de mobilier din Romania, prin cele doua marci ale sale: Mobexpert – hipermagazine si magazine de mobilier pentru casa si decoratiuni, si Mobexpert Office – mobilier pentru birou si colectivitati. Reteaua regionala a Mobexpert numara, in prezent, 34 hipermagazine si magazine. In Romania, reteaua cuprinde 8 hipermagazine in Bucuresti, Brasov, Suceava, Pitesti si Sibiu si 23 de magazine in tara. In afara Romaniei, primul hipermagazin de mobilier de casa a fost inaugurat la Sofia, in septembrie 2007. Mobexpert Office este prezent cu magazine proprii in Sofia (Bulgaria) si in Belgrad (Serbia).

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bucuresti, #centru, #magazine, #mobexpert, #produselor , #Criza financiara