Goldman Sachs si Citigroup au creat produse "cu deficiente grave"

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 17:03
1301 citiri
Goldman Sachs si Citigroup au creat produse "cu deficiente grave"

Companii de pe Wall Street precum Goldman Sachs si Citigroup au creat produse "cu deficiente grave", a declarat Phil Angelides, presedintele comisiei infiintate de Congresul SUA pentru identificarea cauzelor crizei financiare, transmite Bloomberg, relateaza Mediafax.

"Ideea ca Wall Street nu este vinovata este ridicola.

Fie oamenii au stiut si nu le-a pasat, fie nu au stiut si nu au fost interesati sa afle", a afirmat Angelides intr-un interviu acordat televiziunii prin cablu C-SPAN, specializata in informatii guvernamentale si de interes public.

El s-a referit la Goldman Sachs, Citigroup si Merrill Lynch ca elemente ale "unei masini producatoare de instrumente financiare garantate prin ipoteci", a carei activitate nu a incetinit nici dupa ce piata imobiliara a atins un nivel maxim, in 2005 si 2006.

"Au creat produse care au dovedit deficiente grave", a spus Angelides.

Partidul Democrat si cel Republican au infiintat comisia formata din 10 membri in 2009, pentru investigarea cauzelor declansarii celei mai grave crize financiare dupa Marea Depresiune.

Comisia trebuie sa prezinte concluziile investigatiei in Congres, pana in decembrie. Angelides, democrat si fost sef al Trezoreriei Californiei, a aratat ca pana in prezent Comisia a intervievat 600-700 de persoane.

El a aratat ca membrii comisiei coreleaza informatiile obtinute si spera ca raportul care va fi prezentat poporului american sa contribuie la explicarea cauzelor "acestei calamitati". 

#citigroup, #companii, #goldman, #sachs , #Criza financiara

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  2. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  3. Petro-dolarii au devenit istorie! Arabia Saudită dă o lovitură puternică dolarului american
  4. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei
  5. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  6. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  7. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  8. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  9. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  10. Bucureștiul după alegeri. Ce rămâne din trenul metropolitan: "Ne punem bețe în roate singuri. Mobilitatea nu ține cont de astfel de granițe" VIDEO